fbpx

Flera fortkörare bötfällda

Flertalet fortkörare i östra Norrbotten bötfälldes under onsdagen.

Vid 12-30-tiden fick två förare i Övertorneå kommun varsin ordningsbot för hastighetsöverträdelse. Detta inträffade vid en trafikkontroll på riksväg 99 i Luppio.

Och strax innan 13-tiden fick fyra fortkörare varsin ordningsbot för hastighetsöverträdelse vid en trafikkontroll på E10 i Töre. Ett fordon som kontrollerades visade sig också ha körförbud, varför föraren bötfälldes.

Under onsdagens kväll genomfördes hastighetskontroller på länsväg 744 i Kamlunge, Kalix kommun, där åtta fortkörare fick varsin ordningsbot. En av dem fick dessutom sitt körkort omhändertaget.

Polisens nationella trafikvecka med fokus på hastigheter pågar veckan ut, till och med 13 mars.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Flera fortkörare bötfällda

  1. Märkligt! Jag sänker farten för att spara pengar. Jag kan inte sänka mer för då hamnar jag i samma fack som ”gubbarna med keps”.

  2. Utmärkt! Alldeles för många kör som dårar ute i trafiken. Folk lär sig aldrig och tänker ”men det kommer inte att hända mig”.

  3. bra jobbat polisen, kom gärna till hedenäset oxå för här blir man omkörd där det är 50

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.