fbpx

Flera fortkörare bötfällda

Flertalet fortkörare i östra Norrbotten bötfälldes under onsdagen.

Vid 12-30-tiden fick två förare i Övertorneå kommun varsin ordningsbot för hastighetsöverträdelse. Detta inträffade vid en trafikkontroll på riksväg 99 i Luppio.

Och strax innan 13-tiden fick fyra fortkörare varsin ordningsbot för hastighetsöverträdelse vid en trafikkontroll på E10 i Töre. Ett fordon som kontrollerades visade sig också ha körförbud, varför föraren bötfälldes.

Under onsdagens kväll genomfördes hastighetskontroller på länsväg 744 i Kamlunge, Kalix kommun, där åtta fortkörare fick varsin ordningsbot. En av dem fick dessutom sitt körkort omhändertaget.

Polisens nationella trafikvecka med fokus på hastigheter pågar veckan ut, till och med 13 mars.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Flera fortkörare bötfällda

  1. Märkligt! Jag sänker farten för att spara pengar. Jag kan inte sänka mer för då hamnar jag i samma fack som ”gubbarna med keps”.

  2. Utmärkt! Alldeles för många kör som dårar ute i trafiken. Folk lär sig aldrig och tänker ”men det kommer inte att hända mig”.

  3. bra jobbat polisen, kom gärna till hedenäset oxå för här blir man omkörd där det är 50

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.