fbpx

Förbereder modell för riskländer

Måndagens information av Krista Kiuru, finsk familje- och omsorgsminister, om möjlig tvångskarantän och -tester väckte många frågor och kritik.

Sanna Marin, statsminister, sa till tidningen Iltalehti att beslut om karantän fattas inte av regeringen utan ansvaret ligger hos myndigheter.

I torsdagens presskonferens uppgav Marin att institutet för hälsa och välfärd (THL) bereder en så kallad trafikljusmodell för tester av personer som kommertill Finland från andra länder.

Där syftar rött på länder med hög risk. Gränsen mellan rött och gult – där frivillig karantän räcker – är inte fastställt. De länder med färre än åtta coronafall per 100.000 invånare är gröna och ingen karantän rekommenderas.

De som kommer från ”röda” länder kan alltså testas och sättas i obligatorisk karantän, men vilka dessa länder är har inte fastställts.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Förbereder modell för riskländer

  1. Låt inte oärligt trixande avgöra. I det flesta länder blir multisjuka med coronainfektion införda i covid-19 kolumnen, detta gäller även vid dödsfall.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.