fbpx

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Det här förslaget på placering av vindkraftparker i Pajala kommun gjordes av Naturskyddsföreningen Norrbotten. HB har placerat ut parkerna på en karta. Foto: Bildbearbetning Lars Pekka

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

 1. Naturskyddsföreningen ska värna om naturen ? Är de de dom gör när dom ger tillåtelse att göra hela Pajala kommuns skogar till ett stort industri område?

 2. Halinko/Äihälaki/Vainvaara och Selkävaara är ju kärnområde för kalvning inom Tärendö sameby. Människan kalvar på BB, bättre bygga snurror inne i byarna.

 3. Renarna på seskarö utfodras 1 meter från 5 st vindkraftverk helt orädda för allt t.o.m. varg och Björn.Varför ska nu rika renägare klaga? Jo för att man kan!! Offrkofta på och innefattar statens kapital och sen ta betalt för om nån skjuter vilt på sk deras mark som dom hävdar var deras för att deras ögon sett marken först

 4. Lumivaara området norr om Pajala har i stort dubbelt bättre lämplighets parametrar jämfört med den bäste sydväst om Pajala, när det gäller höjd och avstånd till närmsta byar.

 5. Lilla Pajala kommun ca 6000 invånare . De är ju inte så noga med folket där . Kör över dom bygg ett enda stort vindkraft industri område fy fan . Hoppas verkligen kommunens politiker sätter stopp för detta vansinne.

  • Jodå, men tror ni pengarna kommer rulla in till oss här uppe efter uppbyggnaden?
   Nejdå, stålarna kommer bokstavligen blåsa iväg härifrån.
   Typ till Xi Jin Ping eller liknande..

  • Ärade LP. Hp kommun har 10000 personer varav 5000 med utländsk bakgrund. Deras energisatsning blev ju inget annat än ytterligare en vattenfylld industriell grop i ert område.
   Ni behöver även fortsättningsvis hjälp från oss i Malmfälten och vi ställer välvilligt upp även med miljövänligt el till er, utan att lämna ett gram dödligt avfall efter oss.
   Mina inlägg blir ofta besvarade innan de publiceras i HB webben, det gör inget, detta är också demokrati utav ädlaste slaget, eller hur LP?

  • Haparanda kommun har 10000 personer varav 5000 med utländsk bakgrund. Deras energisatsning blev ju inget annat än ytterligare en vattenfylld industriell grop i ert område.
   Ni behöver även fortsättningsvis hjälp från oss i Malmfälten och vi ställer välvilligt upp även med miljövänlig el till er, utan att lämna ett gram dödligt avfall efter oss.

  • Sverige och Europa vill göra sig fri från beroendet av Ryssland gas och olja ? Men nu så blir Sverige beroende av ett annat kommunistiskt land Kina som är stor ägare av den svenska vindkraften?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.