fbpx

Fortsatt ogynnsam smittspridning

Senaste dygnet har ytterligare 75 personer bekräftats ha covid-19 i Norrbotten. Totalt har 6.593 har konstaterats vara smittade i länet.

Smittspridningen beskrivs som ogynnsamt stor sedan i oktober i smittskyddsläkaren Anders Nystedts rapport gällande vecka 50. Under föregående veckoslut fredag till söndag har 314 personer i länet bekräftats smittade av covid-19 och totalt 716 personer hela vecka 50, en ökning jämfört med vecka 49 då antalet konstaterade fall var 678.

Läget uppges vara relativt lugnt i gränskommunerna, förra veckan konstaterades sex nya fall i Haparanda, ett i Pajala samt ett i Övertorneå. I Malmfälten och Kiruna ses en fortsatt ökning men endast Bodens kommun har större smittspridning än snittet för hela Sverige. Just nu vårdas 34 personer på sjukhus, varav två får intensivvård.

Totalt antal konstaterade fall från vecka 11 till och med vecka 50 i Tornedalen, enligt rapporten från Region Norrbotten 

Haparanda: 131

Övertorneå: 45

Pajala: 63

 

 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Fortsatt ogynnsam smittspridning

 1. @Göran: ”att det är under kontroll”, betyder det enligt dig att nu smittar det inte nåt mer eller att nu insjuknar det inte några fler ?
  Om folk håller avstånd, har masker, spritar händer osv. leder det till minskad smittspridning, då kan man få läget under kontroll.
  Så länge det finns ”folk” som tycker att ”läget är under kontroll” och inte tar sitt ansvar för att minska spridningen så kommer sjukdomsfallen att öka, tragiskt att höra/se människor som förringar allvaret i virussjukdomen.

 2. Mycket trevligt att se att det är under kontroll. Ingen (utom finska) bär masker i butiker.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka