fbpx

Fortsatt ogynnsam smittspridning

Senaste dygnet har ytterligare 75 personer bekräftats ha covid-19 i Norrbotten. Totalt har 6.593 har konstaterats vara smittade i länet.

Smittspridningen beskrivs som ogynnsamt stor sedan i oktober i smittskyddsläkaren Anders Nystedts rapport gällande vecka 50. Under föregående veckoslut fredag till söndag har 314 personer i länet bekräftats smittade av covid-19 och totalt 716 personer hela vecka 50, en ökning jämfört med vecka 49 då antalet konstaterade fall var 678.

Läget uppges vara relativt lugnt i gränskommunerna, förra veckan konstaterades sex nya fall i Haparanda, ett i Pajala samt ett i Övertorneå. I Malmfälten och Kiruna ses en fortsatt ökning men endast Bodens kommun har större smittspridning än snittet för hela Sverige. Just nu vårdas 34 personer på sjukhus, varav två får intensivvård.

Totalt antal konstaterade fall från vecka 11 till och med vecka 50 i Tornedalen, enligt rapporten från Region Norrbotten 

Haparanda: 131

Övertorneå: 45

Pajala: 63

 

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Fortsatt ogynnsam smittspridning

 1. @Göran: ”att det är under kontroll”, betyder det enligt dig att nu smittar det inte nåt mer eller att nu insjuknar det inte några fler ?
  Om folk håller avstånd, har masker, spritar händer osv. leder det till minskad smittspridning, då kan man få läget under kontroll.
  Så länge det finns ”folk” som tycker att ”läget är under kontroll” och inte tar sitt ansvar för att minska spridningen så kommer sjukdomsfallen att öka, tragiskt att höra/se människor som förringar allvaret i virussjukdomen.

 2. Mycket trevligt att se att det är under kontroll. Ingen (utom finska) bär masker i butiker.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.