fbpx

Fortsatt ogynnsam smittspridning

Senaste dygnet har ytterligare 75 personer bekräftats ha covid-19 i Norrbotten. Totalt har 6.593 har konstaterats vara smittade i länet.

Smittspridningen beskrivs som ogynnsamt stor sedan i oktober i smittskyddsläkaren Anders Nystedts rapport gällande vecka 50. Under föregående veckoslut fredag till söndag har 314 personer i länet bekräftats smittade av covid-19 och totalt 716 personer hela vecka 50, en ökning jämfört med vecka 49 då antalet konstaterade fall var 678.

Läget uppges vara relativt lugnt i gränskommunerna, förra veckan konstaterades sex nya fall i Haparanda, ett i Pajala samt ett i Övertorneå. I Malmfälten och Kiruna ses en fortsatt ökning men endast Bodens kommun har större smittspridning än snittet för hela Sverige. Just nu vårdas 34 personer på sjukhus, varav två får intensivvård.

Totalt antal konstaterade fall från vecka 11 till och med vecka 50 i Tornedalen, enligt rapporten från Region Norrbotten 

Haparanda: 131

Övertorneå: 45

Pajala: 63

 

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Fortsatt ogynnsam smittspridning

 1. @Göran: ”att det är under kontroll”, betyder det enligt dig att nu smittar det inte nåt mer eller att nu insjuknar det inte några fler ?
  Om folk håller avstånd, har masker, spritar händer osv. leder det till minskad smittspridning, då kan man få läget under kontroll.
  Så länge det finns ”folk” som tycker att ”läget är under kontroll” och inte tar sitt ansvar för att minska spridningen så kommer sjukdomsfallen att öka, tragiskt att höra/se människor som förringar allvaret i virussjukdomen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rennäringens framtid – mot kollaps

Flera koncessionssamebyar har förlorat hundratals renar till stora ekonomiska värden. Det talas om miljonförluster och inom rennäringen befarar flera representanter en förestående kollaps. HB har intervjuat talespersoner för samtliga åtta koncessionssamebyar i länet.

Samebyn som utbildar ren-rena jakthundar

Sattajärvi Sameby inbjuder nu alla som har jakthundar till sin renhage med 700 renar att komma och göra sin hund ren-ren. Det vill säga att jakthunden jagar vilt – och inte driver renar under jakten.– Telefonen har gått varm. Intresset verkar stort från jägarna, säger renägaren Johanna Finnholm, Pajala.

Fiskeprojekten som satt Tornedalen på kartan

Vi har i Haparandabladet följt projektet från starten med några olika projektledare och en rad olika projekt som har genomförts. Av de beviljade 12,9 miljoner kronorna finns i dag 228.000 kronor kvar. Totalt har 17 projekt beviljats stöd, varav sju är avslutade. Två har fått avslag.

Övertorneåpolitikernas affärer

I Övertorneå driver sju av 14 toppolitiker företag. De representerar flera partier, inklusive vänsterpartiet. Men socialdemokraterna engagerar sig i kommunala bolag i stället. Fem av de sju privata politikerföretagarna gjorde affärer med kommunen 2018-2020.

Pajalapolitikernas affärer

Toppolitikerna i Pajala är inga entreprenörssjälar. I Haparanda driver i princip varenda toppolitiker egna företag. I Pajala är endast fyra av tretton aktiva företagare. En enda politiker gör affärer med kommunen.