fbpx

Grön våg i Tornedalen

Småbarnsfamiljen med föräldrarna Joel Huuva och Roxane Joëlle Kenny valde att flytta till släktgården. ”Det känns jättebra. Man har inte riktigt kommit in i det bara. På ett sätt känns det som att man aldrig har lämnat gården men på något sätt är det fortfarande som att man är på besök”, säger Joel Huuva.

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Grön våg i Tornedalen

  1. Mörtberg verkar tror att Centerpolitik gjort att ”gröna vågen” ökat! Vill påminna att C:s höger politik med privatiseringar och avregleringar varit förödande för oss i glesbygden och i bl.a Ötå. Nedläggning av samhällsservice som av Försäkringskassan 2008 liksom av Arbetsförmedlingen 2019. Avreglering av Apotek, Bilprovning etc. i glesbygd som s.k. ”frihetsreformer” har detta parti varit med på att genomföra.

    • Får Centern fortsätta med sina tokerier så är det bara en tidsfråga innan folk väljer att fly från byarna. Centern har redan försökt smygstänga högstadiet i Svanstein detta år. Vad blir deras nästa drag? Tack och lov så är det val nästa år, måtte bara de andra partierna lyckas bromsa upp Mörtberg och Grape. Dock blir det nog lugnt närmsta tiden eftersom herrarna ska säkerligen vara i jaktkojan framöver

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.