fbpx

Grön våg i Tornedalen

Småbarnsfamiljen med föräldrarna Joel Huuva och Roxane Joëlle Kenny valde att flytta till släktgården. ”Det känns jättebra. Man har inte riktigt kommit in i det bara. På ett sätt känns det som att man aldrig har lämnat gården men på något sätt är det fortfarande som att man är på besök”, säger Joel Huuva.

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Grön våg i Tornedalen

  1. Mörtberg verkar tror att Centerpolitik gjort att ”gröna vågen” ökat! Vill påminna att C:s höger politik med privatiseringar och avregleringar varit förödande för oss i glesbygden och i bl.a Ötå. Nedläggning av samhällsservice som av Försäkringskassan 2008 liksom av Arbetsförmedlingen 2019. Avreglering av Apotek, Bilprovning etc. i glesbygd som s.k. ”frihetsreformer” har detta parti varit med på att genomföra.

    • Får Centern fortsätta med sina tokerier så är det bara en tidsfråga innan folk väljer att fly från byarna. Centern har redan försökt smygstänga högstadiet i Svanstein detta år. Vad blir deras nästa drag? Tack och lov så är det val nästa år, måtte bara de andra partierna lyckas bromsa upp Mörtberg och Grape. Dock blir det nog lugnt närmsta tiden eftersom herrarna ska säkerligen vara i jaktkojan framöver

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN