fbpx

Grön våg i Tornedalen

Småbarnsfamiljen med föräldrarna Joel Huuva och Roxane Joëlle Kenny valde att flytta till släktgården. ”Det känns jättebra. Man har inte riktigt kommit in i det bara. På ett sätt känns det som att man aldrig har lämnat gården men på något sätt är det fortfarande som att man är på besök”, säger Joel Huuva.

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Grön våg i Tornedalen

  1. Mörtberg verkar tror att Centerpolitik gjort att ”gröna vågen” ökat! Vill påminna att C:s höger politik med privatiseringar och avregleringar varit förödande för oss i glesbygden och i bl.a Ötå. Nedläggning av samhällsservice som av Försäkringskassan 2008 liksom av Arbetsförmedlingen 2019. Avreglering av Apotek, Bilprovning etc. i glesbygd som s.k. ”frihetsreformer” har detta parti varit med på att genomföra.

    • Får Centern fortsätta med sina tokerier så är det bara en tidsfråga innan folk väljer att fly från byarna. Centern har redan försökt smygstänga högstadiet i Svanstein detta år. Vad blir deras nästa drag? Tack och lov så är det val nästa år, måtte bara de andra partierna lyckas bromsa upp Mörtberg och Grape. Dock blir det nog lugnt närmsta tiden eftersom herrarna ska säkerligen vara i jaktkojan framöver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.