fbpx

Gymnasieskolor övergår till distansutbildning

NORRBOTTEN: Regeringen  rekommenderar att alla skolor från gymnasiet och uppåt övergår till distansundervisning från och med onsdag.

Statsministern Stefan Löfven uppgav under en pressträff under tisdagens förmiddag att rekommendationen gäller gymnasieutbildningar, vuxenutbildningar, yrkesskolor, högskolor och universitet.

– Vi kan i ett senare skede komma i en situation där vi behöver stänga förskolor och skolor, vilket också därför förbereds, sa Löfven och uppgav att de därför säkerställer att omsorg för barn, vars föräldrar jobbar inom vård och andra samhällsviktiga funktioner, snabbt kan ordnas.

Rektorn på Tornedalsskolan i Haparanda, Peter Mariin, uppger för Haparandabladet att huvudmannen bestämmer om skolan ska stängas eller inte, och att Haparanda stad inte ännu har fattat beslut i fråga.

– Vi ska ha ett styrgruppsmöte om en stund och ta beslut inom de närmaste timmarna, säger han vid 11.30-tiden.

Mariin uppger vidare att om det beslutas att undervisningen ska se på distans så kommer det att ställa stora krav på både lärare och elever.

– Det hänger bland annat på att tekniken ska fungera. Sedan har kanske inte alla en nätuppkoppling i hemmet, säger  han och tillägger att det krävs också mycket självdisciplin från elevernas sida att studera hemma.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.