fbpx

Gymnasieskolor övergår till distansutbildning

NORRBOTTEN: Regeringen  rekommenderar att alla skolor från gymnasiet och uppåt övergår till distansundervisning från och med onsdag.

Statsministern Stefan Löfven uppgav under en pressträff under tisdagens förmiddag att rekommendationen gäller gymnasieutbildningar, vuxenutbildningar, yrkesskolor, högskolor och universitet.

– Vi kan i ett senare skede komma i en situation där vi behöver stänga förskolor och skolor, vilket också därför förbereds, sa Löfven och uppgav att de därför säkerställer att omsorg för barn, vars föräldrar jobbar inom vård och andra samhällsviktiga funktioner, snabbt kan ordnas.

Rektorn på Tornedalsskolan i Haparanda, Peter Mariin, uppger för Haparandabladet att huvudmannen bestämmer om skolan ska stängas eller inte, och att Haparanda stad inte ännu har fattat beslut i fråga.

– Vi ska ha ett styrgruppsmöte om en stund och ta beslut inom de närmaste timmarna, säger han vid 11.30-tiden.

Mariin uppger vidare att om det beslutas att undervisningen ska se på distans så kommer det att ställa stora krav på både lärare och elever.

– Det hänger bland annat på att tekniken ska fungera. Sedan har kanske inte alla en nätuppkoppling i hemmet, säger  han och tillägger att det krävs också mycket självdisciplin från elevernas sida att studera hemma.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN