fbpx

Haparanda stad har köpt tomter i Skönvik

Haparanda stad har köpt fastigheter i bostadsområdet Skönvik, som ligger väster om centrala staden.

Enligt ett pressmeddelande säkrar Haparanda stad, genom köpet, tillgången på attraktiv mark för framtida bostadsbyggande och expansion i bostadsområdet.

Området består av 31 avstyckade villatomter.

Fastighetsaffären uppges vara resultatet av väl genomförda dialoger och är en sedan länge förankrad process med fastighetsbolaget som har utvecklat bostadsområdet.

– Vi ser det som positivt att kommunen nu kan påverka utvecklingen för Skönvik, säger kommunstyrelsens ordförande, Nina Waara (S), i ett pressmeddelande

Exploateringen av bostadsområdet Skönvik påbörjades år 2006.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Haparanda stad har köpt tomter i Skönvik

 1. Märklig och dyster självbild som presenteras i kommentarerna tiil affären. Verkar som endast politikerna har framtidstro.

  • Politikerna i Haparanda har inte den kompetens som krävs för att styra kommunen Haparanda. Det håller inte att med hjälp av ”svågerpolitik” tillsätta kommunalråd i kommunfullmäktige. Det håller inte att förlita sig på ”naiv framtidstro” när de styrande i kommunen varken har tillräcklig och rätt kompetens. Det krävs adekvat utbildning, etik och ansvarstagande! Som läget är nu, och har varit i många herrans år är att de styrande i kommunen huvudsakligen sett till sitt eget. Hög lön, makt och välstånd! Haparanda kommuninvånare får ständigt betala kalaset och tvingas acceptera varje ”nitlott” då kommunpolitikerna gång på gång ger sig in i diverse galna projekt som är dömda att misslyckas. Det finns uppenbarligen ingen verklighets förankring eller korrekt omvärldsanalys innan de ger sig in i sina ”projekt”. Det kanske inte spelar någon roll för dem… dom själva har ju det bra? // Man kan göra liknelsen med att Haparanda är ett stort fartyg och de som styr detta fartyg har inte dem kompetens som krävs för att styra fartyget tryggt och säkert genom det stormiga havets utmaningar och faror. I Haparanda har man tillsatt både kapten och styrman genom vänskapsband/släktband… skit samma om de vet hur man skall köra ett fartyg… att köra ett fartyg är ju jättekul! Får väl se hur länge det håller innan nästa grundstötning inträffar… :-/

   • Mycket bra skrivet. Håller med.
    Man måste se till det bästa för haparanda. Allt förfaller bara. Fixa industri tomter istället och försök locka företag med att vi kan erbjuda mark/tomt mm. Inte blir det bättre av att byta färg på loggan som nån annan utanför kommunen fick ta fram. kan ni inte ens göra en logga själv. Vad f.n har ni gjort för att förbättra haparanda. Inget vettigt iallafall. Så här liten kommun ska alla dra åt samma håll. Även politikerna. Vi är inte i Stockholm.

   • Kan inte annat än hålla med dig. Ångrar bittert min röst på Socialdemokraterna som inte håller måttet eller sina löften. Inget har gjorts för att förbättra arbetsvillkoren för vård och omsorgspersonalen, samma chefer snurrar från ett ställe till ett annat utan desto mera utbildning utan det räcker att man har kontakter/släktskap/vännskap inom kommunen. Nästa år ska det igen sparas inom vård och omsorg men till allt annat svammel finns det pengar. Byt ut alla från Socialchefen till de lägsta cheferna inom vård och omsorg då ingen vill förstå i vilken situation vårdpersonalen befinner sig i . När man ändå skriver här så får HR och vikarie poolen en känga också, all sparande har lett till sjuka medarbetare men Ni bryr er inte om ngt annat än att budgeten håller . Fartyget är på kollisions kurs nu

 2. Wau Haparanda stad investerar gropens vinst pengarna till nästa nitlott. Om inte Torneborna köper tomter där så är det nitlott som vanligt. Kanske någon kommunpamp vill bygga hus där?? Bygga någon hyresfastighet dit är onödigt ingen vill flytta till Haparanda och pensionärer har fått redan sina bostäder….

  • Håller med! Jaa, så här blir det när svågerpolitik och inkompetens får härja fritt!

 3. Gör som i torneå.ge gratis tomt så det byggs upp hus snabbt.annars blir det svårt att få folk o bygga idagens virkespriser.

 4. Där ser man politik och affärer väl investerade skattemedel nu väntar vi bara på räkningen för Badhuset

 5. Bra Haparanda, jag vill köpa tomten närmast vattnet, eller är den redan paxad av nån kommunpolitiker eller tjänsteman.

 6. Återigen ett vansinnigt projekt som visar på samma ”sjukdom” som föreligger inom kommunen, som tidigare låg bakom projektet med ”gropen”. Haparanda… en utdöende liten grå håla med hög arbetslöshet, missbruk och utflyttning. En håla med snart huvudsakligen endast begravningsbyråer och blomster affärer utöver mataffären, kiosken och macken. Tja… vad ska man säga? Det ser helt enkelt inte så ljust ut!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN