fbpx

HB vill stötta det lokala näringslivet

TORNEDALEN: Haparandabladet drabbas som många andra företag när stora delar av samhället står stilla. Men tidningen kan också fylla en viktig funktion när det gäller att få hjulen att börja snurra igen.

Haparandabladet ger nu bort annonser till småföretag för att stötta det lokala näringslivet.

– Att annonserna försvinner från tidningen när de egentligen skulle behövas som mest är olyckligt på många sätt. Vi förlorar intäkter och tidningen blir tråkigare för läsarna. Men framför allt borde alla medel som kan hjälpa företagen att ta sig igenom krisen användas, och annonser är ett sådant medel, säger Haparandabladets chefredaktör Axel Andén.

Inställda evenemang

Förra veckan rapporterade vi att Haparandabladet tvingas permittera delar av personalen på deltid på grund av de kraftigt minskande annonsintäkterna. Exempelvis har all annonsering från finska företag försvunnit och de flesta evenemang ställs in.

Är det läge att börja bjuda på annonser när tidningen har ekonomiska problem?

– Det är ändå inte många som vågar annonsera nu. Och vem vet, vi kanske får in någon annonsör som inte testat förut och vill fortsätta annonsera även i framtiden.

Erbjudandet gäller bara i april medan coronakrisen lär pågå längre. Hur tänker ni där?

– Vi testar detta nu i april och sedan utvärderar vi och ser hur det fungerade. Vi kanske fortsätter eller kommer på något nytt sätt att stötta lokalsamhället, svarar han.

Faller med läsarna

Enligt Axel Andén kan Haparandabladet klara en tillfällig nedgång av annonsintäkterna eftersom tidningen har trogna läsare. Haparandabladet går mot strömmen och har ökat prenumeranterna första kvartalet i år. Inte minst är det den nya e-tidningen och möjligheten till att betala med kort som lockat många nya läsare.

– Vi står och faller med våra läsare. Så länge de finns kvar finns tidningen kvar. Så det bästa sättet att stötta tidningen är att prenumerera eller ge bort en prenumeration på Haparandabladet, säger han.

Läs mer om erbjudandet på Haparandabladet.se/annonsera

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “HB vill stötta det lokala näringslivet

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN