fbpx

HB vill stötta det lokala näringslivet

TORNEDALEN: Haparandabladet drabbas som många andra företag när stora delar av samhället står stilla. Men tidningen kan också fylla en viktig funktion när det gäller att få hjulen att börja snurra igen.

Haparandabladet ger nu bort annonser till småföretag för att stötta det lokala näringslivet.

– Att annonserna försvinner från tidningen när de egentligen skulle behövas som mest är olyckligt på många sätt. Vi förlorar intäkter och tidningen blir tråkigare för läsarna. Men framför allt borde alla medel som kan hjälpa företagen att ta sig igenom krisen användas, och annonser är ett sådant medel, säger Haparandabladets chefredaktör Axel Andén.

Inställda evenemang

Förra veckan rapporterade vi att Haparandabladet tvingas permittera delar av personalen på deltid på grund av de kraftigt minskande annonsintäkterna. Exempelvis har all annonsering från finska företag försvunnit och de flesta evenemang ställs in.

Är det läge att börja bjuda på annonser när tidningen har ekonomiska problem?

– Det är ändå inte många som vågar annonsera nu. Och vem vet, vi kanske får in någon annonsör som inte testat förut och vill fortsätta annonsera även i framtiden.

Erbjudandet gäller bara i april medan coronakrisen lär pågå längre. Hur tänker ni där?

– Vi testar detta nu i april och sedan utvärderar vi och ser hur det fungerade. Vi kanske fortsätter eller kommer på något nytt sätt att stötta lokalsamhället, svarar han.

Faller med läsarna

Enligt Axel Andén kan Haparandabladet klara en tillfällig nedgång av annonsintäkterna eftersom tidningen har trogna läsare. Haparandabladet går mot strömmen och har ökat prenumeranterna första kvartalet i år. Inte minst är det den nya e-tidningen och möjligheten till att betala med kort som lockat många nya läsare.

– Vi står och faller med våra läsare. Så länge de finns kvar finns tidningen kvar. Så det bästa sättet att stötta tidningen är att prenumerera eller ge bort en prenumeration på Haparandabladet, säger han.

Läs mer om erbjudandet på Haparandabladet.se/annonsera

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “HB vill stötta det lokala näringslivet

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rennäringens framtid – mot kollaps

Flera koncessionssamebyar har förlorat hundratals renar till stora ekonomiska värden. Det talas om miljonförluster och inom rennäringen befarar flera representanter en förestående kollaps. HB har intervjuat talespersoner för samtliga åtta koncessionssamebyar i länet.

Samebyn som utbildar ren-rena jakthundar

Sattajärvi Sameby inbjuder nu alla som har jakthundar till sin renhage med 700 renar att komma och göra sin hund ren-ren. Det vill säga att jakthunden jagar vilt – och inte driver renar under jakten.– Telefonen har gått varm. Intresset verkar stort från jägarna, säger renägaren Johanna Finnholm, Pajala.

Fiskeprojekten som satt Tornedalen på kartan

Vi har i Haparandabladet följt projektet från starten med några olika projektledare och en rad olika projekt som har genomförts. Av de beviljade 12,9 miljoner kronorna finns i dag 228.000 kronor kvar. Totalt har 17 projekt beviljats stöd, varav sju är avslutade. Två har fått avslag.

Övertorneåpolitikernas affärer

I Övertorneå driver sju av 14 toppolitiker företag. De representerar flera partier, inklusive vänsterpartiet. Men socialdemokraterna engagerar sig i kommunala bolag i stället. Fem av de sju privata politikerföretagarna gjorde affärer med kommunen 2018-2020.

Pajalapolitikernas affärer

Toppolitikerna i Pajala är inga entreprenörssjälar. I Haparanda driver i princip varenda toppolitiker egna företag. I Pajala är endast fyra av tretton aktiva företagare. En enda politiker gör affärer med kommunen.

27 projekt som utvecklat Tornedalen

Totalt cirka 25,5 miljoner har gått till 39 prioriterade projekt. Det handlar om Lokalt Ledd Utveckling Tornedalen 2020. De projektmedel som återstår från avslutade projekt används för att genomföra ytterligare projekt som kommer att avslutas under 2021.

Norra Skog svarar på kritiken mot avverkning

– Jag delar inte uppfattningen av vi har skövlat skog vid slutavverkningen vid Muonionvaara, säger på Henric Bucht, fältområdeschef på Norra Skog, med tanke på turistentreprenören som i tisdagens HB ansåg att Norra Skog inte tagit hänsyn till naturvärdesskog vid avverkningen.