fbpx

Norrbotten tog guld i TV-pucken

Norrbottens pojklag tog hem guldet i TV-pucken. Foto: Anneli Sundbom

TV-pucklaget från Norrbotten fick lyfta TV-puckspokalen efter att ha vunnit en historisk seger mot Stockholm Syd i finalmatchen.

Det vinsttippade Stockholmslaget fick se sig besegrade av Norrbottens lagmaskin.
– Vi ska ta guldet till norr, sa den skadade lagkaptenen Vilmer Tammilehto till SVT:s reporter före finalmatchen.

Lite charmigt kaxigt tyckte TV-kommentatorerna – men så rätt han fick.

37 år har Norrbotten väntat sedan den senaste TV-pucksegern 1985.

Norrbotten ledde större delen av matchen efter två mål i i första perioden. Med endast 1.53 minuter kvar av matchen reducerade Stockholm till 2 – 1 när de tagit ut målvakten och spelade med sex utespelare.

Stockholmslaget forcerade för en kvittering, men när slutsignalen gick var det Norrbotten som fick göra den klassiska TV-puckshögen.

– Det gjorde lite ont, men det var det värt, sa målvakten Love Härenstam som hamnade underst i glädjehögen.

Norrbottens vägg till målvakt blev också historisk genom att hålla nollan i nästan fyra matcher på raken, så när som på en minut och 53 sekunder.

Norrbotten var nederlagstippade i alla sina finalmatcher. Det har inte hindrat grabbarna – tvärt om.

– Vi har hela tiden trott på oss och det är det viktigaste, sa målisen i TV-intervjun efter guldmatchen.

Segersiffrorna blev 2 – 1 till norrbottningarna.