fbpx

Högt tryck i vården påverkar väntetiderna

Sedan hösten har trycket på länets hälsocentraler varit högt, vilket påverkar väntetiderna.

Effekterna av pandemin, pågående vaccinering och att det är influensatider är de främsta anledningarna till det ansträngda läget.

– Det är nu vi ser den stora effekten av pandemin inom primärvården. Många patienter har under pandemin inte velat belasta vården och har därför väntat med att söka för sina besvär. Vaccinationsinsatserna fortsätter och samtidigt är många som arbetar i vården sjuka eller har barn som är sjuka, säger Ulf Bergman, chef för Division Nära, i ett pressmeddelande.

Han säger vidare att alla som behöver vård kommer att få den vård de behöver, ”men det kan ta lite längre tid för en del”. Prioriteringar görs alltid efter vårdbehov.

Hälsocentralerna har inte lyckats rekrytera anställda i den omfattning som behövs, vilket inte uppges vara något unikt för Region Norrbotten.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Högt tryck i vården påverkar väntetiderna

  1. kristi brud vänstern: Trams! Politisk hemvist påverkar inte vårdköer eller att människor blir sjuka.

  2. Och det är ännu högre tryck på röntgenundersökningar. Från morgon till natt. Det kan bli fördröjning innan ni får er undersökning utförd. Tag med termos med varmt te eller kaffe och smörgåsar(definitivt inte om ni ska vara fastande innan undersökning). Vi arbetar hårt för att hålla bokade tider.

  3. varför kan man inte rekrytera personal? och högern säger sig inte vet nått eller varför. jag vet. för det är att man enl deras s,k frihetsreformer har släppt in privata intressen inom alla välfärdsreformer. högern inser deras fel men kan inte erkänna de för deras idiotisla värderingar. och nu vill centern att vi skattebetalare ska ge bidrag till lantbrukarna pga höjda bränslepriser. vad är det för svammel kan man inte klara av tillfälliga prisökningar så är ju sen tidigare företaget konkursmässigt. bönder klagar jämt men inte om dom senaste åren dom har gjort jättevinster. då är dom tysta. bara är ute efter högerns bidrags samhälle.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN