fbpx

Högt tryck i vården påverkar väntetiderna

Sedan hösten har trycket på länets hälsocentraler varit högt, vilket påverkar väntetiderna.

Effekterna av pandemin, pågående vaccinering och att det är influensatider är de främsta anledningarna till det ansträngda läget.

– Det är nu vi ser den stora effekten av pandemin inom primärvården. Många patienter har under pandemin inte velat belasta vården och har därför väntat med att söka för sina besvär. Vaccinationsinsatserna fortsätter och samtidigt är många som arbetar i vården sjuka eller har barn som är sjuka, säger Ulf Bergman, chef för Division Nära, i ett pressmeddelande.

Han säger vidare att alla som behöver vård kommer att få den vård de behöver, ”men det kan ta lite längre tid för en del”. Prioriteringar görs alltid efter vårdbehov.

Hälsocentralerna har inte lyckats rekrytera anställda i den omfattning som behövs, vilket inte uppges vara något unikt för Region Norrbotten.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Högt tryck i vården påverkar väntetiderna

  1. kristi brud vänstern: Trams! Politisk hemvist påverkar inte vårdköer eller att människor blir sjuka.

  2. Och det är ännu högre tryck på röntgenundersökningar. Från morgon till natt. Det kan bli fördröjning innan ni får er undersökning utförd. Tag med termos med varmt te eller kaffe och smörgåsar(definitivt inte om ni ska vara fastande innan undersökning). Vi arbetar hårt för att hålla bokade tider.

  3. varför kan man inte rekrytera personal? och högern säger sig inte vet nått eller varför. jag vet. för det är att man enl deras s,k frihetsreformer har släppt in privata intressen inom alla välfärdsreformer. högern inser deras fel men kan inte erkänna de för deras idiotisla värderingar. och nu vill centern att vi skattebetalare ska ge bidrag till lantbrukarna pga höjda bränslepriser. vad är det för svammel kan man inte klara av tillfälliga prisökningar så är ju sen tidigare företaget konkursmässigt. bönder klagar jämt men inte om dom senaste åren dom har gjort jättevinster. då är dom tysta. bara är ute efter högerns bidrags samhälle.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.