fbpx

Höjd ersättning för extrapass

Nu höjer Region Norrbotten dagersättningen för personal som tar extrapass.

Detta gäller både de som redan har bokat in extrapass och tillkommande extrapass.

– Situationen i vården är ansträngd och vi vill att de som tar extrapass ska få en bra ersättning för sin insats, säger Daniel Westerberg, tf HR-direktör, i ett pressmeddelande.

Personal som tar ett extrapass får 1.300 kronor för vardagar,  och 1.700 kronor per pass för helger. Höjningen motsvarar 400 kronor per pass. Förutom sommarförmånen betalas också övertidsersättning.

För en sjuksköterska med en månadslön på 33.000 kronor motsvarar sommarförmån och övertidsersättning totalt 5.140 kronor för ett pass på en vardag och 5.540 kronor för ett pass under helgen.

Region Norrbotten brukar ha sommarförmån varje år, men i år omfattas fler medarbetare som föräldralediga och enhetschefer.

Det finns sedan tidigare erbjudande om att flytta semesterveckor till utanför semesterperioden. Förutom sin vanliga lön får man 14.000 kronor för varje flyttad semestervecka. Den som flyttar alla fyra semesterveckor ersätts med 56.000 kronor utöver sin ordinarie lön som också betalas ut.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Höjd ersättning för extrapass

  1. Minst 25 000:- i veckan för att flytta sin semestervecka + en extra semestervecka i kompensation.
    Om kommunen har ”råd” att betala hög månadslön för en person med 3 timmars snabbintroduktion så har dom också råd med detta.
    Inte personalens sak att planera bemanningen utan det får cheferna fixa.

    • ”Cheferna” är bara till för att skaffa oreda, för hur skall dom annars få sin höga lön. Nu är det hög tid att förändra. Chefer kan inte fixa, för det står inte i deras manual. Nu till verkligheten. 1: Ge/nej ta riktig lön till de som kan jobbet. 2: Ingen vet bättre än personalen hur ett schema skall se ut. 3: Oj alla tärande chefer+deras underligare, visst känns det skönt att att slippa alt det där här på playan. 4: Det finns en person i varje grupp som naturligt tar på sig ansvaret, så kom igen nu, nej stanna kvar oredans kungar och drottningar, ni är förbrukade, inte återvinningsbara.

  2. Hur kan denna fars få fortsätta varje år Regionen och kommunerna har svårt och få ihop semester bemanningen inom vård och omsorg. Nu försöker man blidka dom anställda med olika bonus avtal att jobba längre pass, flytta semestern osv……
    Nu kokar det hos dom anställda och cheferna förstår inte varför dom inte köper deras vansinniga morötter. Chefer har ni inte förstått att dom anställda har barn och familj och vill vara tillsammans under vår korta sommar.
    Sverige har varit ett föregångsland när det gäller vård och och omsorg, skola, osv.. men nu fungerar inget
    Kan vara ärlig och erkänna att jag var så dum att jag köpte sjukvårds partiets valfläsk och röstade på dom förra valet. Nu tycker jag att regions ledningen och regions direktören ska börja städningen av sina kontor för jag hoppas ni tar pension. I era memoarer kan ni skriva vi Misslyckades

  3. Herr HR- direktör Daniel. Varför saknas personal inom vården, jo, har mina aningar. Personalen inom all vård vet bäst hur hur det fungerar, och de SKALL ha lön för det. Ett tips: Det behövs inga direktörer, chefer hit och dit som tär på kassan. Personalen kan sitt jobb och kommer överens tillsammans, kan du, kan jag, inget gnissel där. Så ta semester alla chefer, helst hela året tycker jag i alla fall. ps: glöm inte oljekannan om det börjar gnissla.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka