fbpx

Höjd ersättning för extrapass

Nu höjer Region Norrbotten dagersättningen för personal som tar extrapass.

Detta gäller både de som redan har bokat in extrapass och tillkommande extrapass.

– Situationen i vården är ansträngd och vi vill att de som tar extrapass ska få en bra ersättning för sin insats, säger Daniel Westerberg, tf HR-direktör, i ett pressmeddelande.

Personal som tar ett extrapass får 1.300 kronor för vardagar,  och 1.700 kronor per pass för helger. Höjningen motsvarar 400 kronor per pass. Förutom sommarförmånen betalas också övertidsersättning.

För en sjuksköterska med en månadslön på 33.000 kronor motsvarar sommarförmån och övertidsersättning totalt 5.140 kronor för ett pass på en vardag och 5.540 kronor för ett pass under helgen.

Region Norrbotten brukar ha sommarförmån varje år, men i år omfattas fler medarbetare som föräldralediga och enhetschefer.

Det finns sedan tidigare erbjudande om att flytta semesterveckor till utanför semesterperioden. Förutom sin vanliga lön får man 14.000 kronor för varje flyttad semestervecka. Den som flyttar alla fyra semesterveckor ersätts med 56.000 kronor utöver sin ordinarie lön som också betalas ut.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Höjd ersättning för extrapass

 1. Minst 25 000:- i veckan för att flytta sin semestervecka + en extra semestervecka i kompensation.
  Om kommunen har ”råd” att betala hög månadslön för en person med 3 timmars snabbintroduktion så har dom också råd med detta.
  Inte personalens sak att planera bemanningen utan det får cheferna fixa.

  • ”Cheferna” är bara till för att skaffa oreda, för hur skall dom annars få sin höga lön. Nu är det hög tid att förändra. Chefer kan inte fixa, för det står inte i deras manual. Nu till verkligheten. 1: Ge/nej ta riktig lön till de som kan jobbet. 2: Ingen vet bättre än personalen hur ett schema skall se ut. 3: Oj alla tärande chefer+deras underligare, visst känns det skönt att att slippa alt det där här på playan. 4: Det finns en person i varje grupp som naturligt tar på sig ansvaret, så kom igen nu, nej stanna kvar oredans kungar och drottningar, ni är förbrukade, inte återvinningsbara.

 2. Hur kan denna fars få fortsätta varje år Regionen och kommunerna har svårt och få ihop semester bemanningen inom vård och omsorg. Nu försöker man blidka dom anställda med olika bonus avtal att jobba längre pass, flytta semestern osv……
  Nu kokar det hos dom anställda och cheferna förstår inte varför dom inte köper deras vansinniga morötter. Chefer har ni inte förstått att dom anställda har barn och familj och vill vara tillsammans under vår korta sommar.
  Sverige har varit ett föregångsland när det gäller vård och och omsorg, skola, osv.. men nu fungerar inget
  Kan vara ärlig och erkänna att jag var så dum att jag köpte sjukvårds partiets valfläsk och röstade på dom förra valet. Nu tycker jag att regions ledningen och regions direktören ska börja städningen av sina kontor för jag hoppas ni tar pension. I era memoarer kan ni skriva vi Misslyckades

 3. Herr HR- direktör Daniel. Varför saknas personal inom vården, jo, har mina aningar. Personalen inom all vård vet bäst hur hur det fungerar, och de SKALL ha lön för det. Ett tips: Det behövs inga direktörer, chefer hit och dit som tär på kassan. Personalen kan sitt jobb och kommer överens tillsammans, kan du, kan jag, inget gnissel där. Så ta semester alla chefer, helst hela året tycker jag i alla fall. ps: glöm inte oljekannan om det börjar gnissla.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.