fbpx

Inget fel på vaccinet

Det var inget fel på vaccinen som gavs  på äldreboendet i Överkalix där många äldre smittades och avled.

Efter att ett par särskilda boenden för äldre i både Överkalix och i Norrfjärden för ett par veckor sedan drabbades av covid-19-smitta med många dödsfall som följd beslutade Region Norrbotten att utreda om det var fel på vaccinet som de äldre fått.

Nu uppger regionen att analyser visar att det inte var något fel på vaccinet som personerna fick eller att något annat skulle ha gått fel i samband med vaccineringen. Samt att det inte finns någon statistisk skillnad i antikroppsnivåer mellan de personer som avlidit i covid-19 och de äldre som vaccinerades samtidigt på äldreboendena.

Smittskyddsläkaren Anders Nystedt uppger i ett pressmeddelande att medelnivån av antikroppar i den första gruppen är lite lägre, ”men det är å andra sidan stora variationer mellan de med lägst nivå och de med högst nivå i båda grupperna”.

I analysen har inte heller några nya virusstammar hittats, utan deltavarianten har dominerat.
Nystedt påminner vidare om att det allra viktigaste just nu är att de som bor på särskilda boenden för äldre erbjuds en tredje dos så snabbt som möjligt.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Inget fel på vaccinet

 1. Är det inte dags för tredje statsmakten att ta sitt uppdrag på allvar och gräva i covid härvan.
  Journalisterna anser att det är deras främsta mål och uppdrag är att vara megafoner till regimen och dess myndigheter.
  Är så trött och förbannad på dom såkallade journalisterna och deras agendastyrande propaganda som dom kallar journalistik.
  Usch vilken unken kår.

 2. Det måste ju vara något fel på vaccinet eftersom det uppenbarligen inte fungerar och skyddar de som väljer att vaccinera sig. Sedan, ”vaccinet” är egentligen inget vaccin, utan en ännu ej färdigutvecklat prototyp, fast det kallas ändå för ett ”vaccin”. Det tar många år att framställa ett riktigt vaccin!
  Vi vet ingenting om de långtgående biverkningarna och effekterna som dessa ”vaccin” ger. Facit finns någonstans i framtiden. Den som lever får se!

  Så, vad skall man göra? Ska man förlita sig på Herren eller gå till en häxdoktor?

  • Tja, själv har jag valt att förlita mig på vetenskapen och tagit två sprutor vilket än så länge fungerat bra. Men jag funderar på hur vaccinskeptiker funderar i övrigt, om man bryter benet eller får tandvärk, förlitar man sig på herren då också eller söker man sig till vården? (samma vård som ger coronavaccin)

  • Inget är mer skrämmande än När folk säger att pandemin är över . Håll avstånd och använd munskydd lata människor kanske för dyrt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.