Inget fel på vaccinet

Det var inget fel på vaccinen som gavs  på äldreboendet i Överkalix där många äldre smittades och avled.

Efter att ett par särskilda boenden för äldre i både Överkalix och i Norrfjärden för ett par veckor sedan drabbades av covid-19-smitta med många dödsfall som följd beslutade Region Norrbotten att utreda om det var fel på vaccinet som de äldre fått.

Nu uppger regionen att analyser visar att det inte var något fel på vaccinet som personerna fick eller att något annat skulle ha gått fel i samband med vaccineringen. Samt att det inte finns någon statistisk skillnad i antikroppsnivåer mellan de personer som avlidit i covid-19 och de äldre som vaccinerades samtidigt på äldreboendena.

Smittskyddsläkaren Anders Nystedt uppger i ett pressmeddelande att medelnivån av antikroppar i den första gruppen är lite lägre, ”men det är å andra sidan stora variationer mellan de med lägst nivå och de med högst nivå i båda grupperna”.

I analysen har inte heller några nya virusstammar hittats, utan deltavarianten har dominerat.
Nystedt påminner vidare om att det allra viktigaste just nu är att de som bor på särskilda boenden för äldre erbjuds en tredje dos så snabbt som möjligt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Inget fel på vaccinet

  1. Är det inte dags för tredje statsmakten att ta sitt uppdrag på allvar och gräva i covid härvan.
    Journalisterna anser att det är deras främsta mål och uppdrag är att vara megafoner till regimen och dess myndigheter.
    Är så trött och förbannad på dom såkallade journalisterna och deras agendastyrande propaganda som dom kallar journalistik.
    Usch vilken unken kår.

  2. Det måste ju vara något fel på vaccinet eftersom det uppenbarligen inte fungerar och skyddar de som väljer att vaccinera sig. Sedan, ”vaccinet” är egentligen inget vaccin, utan en ännu ej färdigutvecklat prototyp, fast det kallas ändå för ett ”vaccin”. Det tar många år att framställa ett riktigt vaccin!
    Vi vet ingenting om de långtgående biverkningarna och effekterna som dessa ”vaccin” ger. Facit finns någonstans i framtiden. Den som lever får se!

    Så, vad skall man göra? Ska man förlita sig på Herren eller gå till en häxdoktor?

    • Tja, själv har jag valt att förlita mig på vetenskapen och tagit två sprutor vilket än så länge fungerat bra. Men jag funderar på hur vaccinskeptiker funderar i övrigt, om man bryter benet eller får tandvärk, förlitar man sig på herren då också eller söker man sig till vården? (samma vård som ger coronavaccin)

      • Nå inte har jag då tagit några vaccin för att förhindra benbrott eller tandvärk heller. Vem har ens råd att gå till tandläkaren nu för tiden?

    • Herren tydligen glömde dom där 15000 Svenskar som nu ligger ” down under”….

    • Inget är mer skrämmande än När folk säger att pandemin är över . Håll avstånd och använd munskydd lata människor kanske för dyrt?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Aprilskämt föll inte alla i smaken

Haparanda stads aprilskämt om att ransonera preventivmedel för att öka barnafödandet fick en del skratt, men många ansåg skämtet vara smaklöst och rent av sexistiskt. 

Företagare uppmärksammades på gala

På lördagen den 22 mars hölls Näringslivsgalan i Övertorneå. Utmärkelser som Årets företagare och Årets hederspris delades ut på den välbesökta galan. ”Det här lever jag på länge”, säger Elisabeth Holmgren som tog emot hederspriset. 

Monika ger ranvävning status som kulturarv

Monika Luiksaar Lunds arbete med att skriva en bok om den gamla traditionen i nordkalottområdet av att väva ranor, har uppmärksammats och nu skrivs den tornedalska ranvävningen in i den svenska förteckningen över levande kulturarv. 

Bönder – en utrotningshotad art

Antalet jordbruksföretag fortsätter att minska. Pesula Lantbruk är en av två aktiva i Haparanda kommun. ”Pappa brukar säga att snart är bönder så sällsynta att folk börjar peka och säga, att titta där går en bonde”. 

Film på meänkieli prisades

Filmen Rörelser fick premiär för inbjudna gäster. Det handlar om den första långfilmen på meänkieli.