fbpx

Inhyrd bemanning har ökat

Samtliga regioner har hyrt in mer personal under första halvåret 2022 jämfört med året innan.

I Region Norrbotten har kostnaderna ökat med nästan 31 procent.

– Självklart vill vi helst anställa egna medarbetare istället för att hyra, men vi har befunnit oss i en svår situation där vi inte haft någon annan möjlighet, säger Ulf Bergman, tillförordnad regiondirektör, i ett pressmeddelande.

På längre sikt fortsätter arbetet med att bli oberoende av inhyrd personal. Enligt Region Norrbotten har ett inriktningsbeslut om fast läkarkontakt och fast vårdkontakt fattats, vilket ska återskapa primärvårdens funktion som kontinuitetsbärare.

– Det är visserligen ett långsiktigt arbete men desto viktigare att kunna komma i gång med det, säger Ulf Bergman.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Inhyrd bemanning har ökat

  1. Man blir beklämd att inte politiker inom riksdag och regioner vågar säga att problemet med bristen på bemanning av läkare och sjuksköterskor är att dessa är på ”fel ställen”, inom s.k. bemanningsföretag och privata läkare mottagningar som i bl.a. Stockholm verkar finnas vid varje kvarter med bidrag från den offentliga vård budgeten! KD:s s.k. reform med statlig styrning, omfattar inte den privata vården, märk väl!!

  2. angående liberal politik som går ut på att privatisera allt som är bra för oss skattebetalare och sälja ut till kvartalskapitalisterna. ta bara denna sörja med elpriserna, där privata företag inom bensin och dieselpriserna och elpriserna låtsas bestämma marknadspriserna allt för att öka sina företags vinster för utdelning till aktieägarna. allt är bara en bluff pga liberal marknadspolitik. visst är det nått fel där land efter land vill konfikcera dessa företags övervinster och ge tillbaka till oss skattebetalare. allt detta visar att liberal politik inte är bra för oss skattebetalare. de är ju fakta. och varför röstar folket på en högerextrem regering? liberalismens tid är över. sosse ideologin är framtiden.

  3. hur var de innan högerpartierna införde den s.k. valfrihetsreformen och släppte fram privata kvartalskapitalister att starta vårdföretag, web läkare m.m. före de fanns de inga problem med personalbemanningen, eller hur. och varför har vi nu dessa problem? jo för de är ingen brist på sjuksköterskor eller läkare i sverige men problemet är att dom finns hos dessa alla bemanningsföretag. och varför finns dom där? jo för att alla dessa bemanningsföretag dränerar alla regioner på pengar med hutlösa arvoden på den personal som hyr ut. och när regionerna har betalt dess höger bemanningsföretag så är resurerna uttömda för att ge befintlig personal en bra arbetsmiljö och konkurrenskraftiga löner. som jag ser de är problemet den liberala politik som centern, liberalerna, moderaterna bedriver där allt som är bra för oss skattebetalare är inte bra utan ska konkurrensutsättas med privata aktörer. och resultatet ser vi ju i inom vården skolan m.m. högern kommer att sälja ut lkab,sbab med flera statliga bolag och det är bara en tidsfråga och sd kommer att välkomna affärerna. så alla gruvarbetare förbered er på en generalstrejk som 1969, tror de var?

  4. Sverige har inte brist på vårdpersonal, dessa går bevisligen att hyra! Är det inte dags att politiskt skrota denna borgerliga s.k. ”frihetsreform” med bemanningsföretag? Därmed skulle personalbristen inom Regionerna vara löst. Märk väl att det är staten som har bekostat dessa läkares- och sjuksköterskors utbildning platser!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.