fbpx

Kalix sjukhus prisas för sin strokevård

KALIX:  Kalix sjukhus prisas för tredje året i rad av Riksstroke för att ha en strokevård i toppklass.
Riksstroke är ett kvalitetsregister som ska bidra till att strokevården håller hög och jämn kvalitet i hela landet. När Riksstroke utser bästa strokevården och vilka som får hedersomnämnande tittar de på hur väl olika sjukhus uppfyller de mål som finns för strokevård.

– Det handlar om vad vi gör med patienterna. Vilka läkemedel och behandlingar de får och vilka bedömningar som vi gör, säger strokesjuksköterskan Eva Olofsson i ett pressmeddelande.

Vid stroke är två saker viktiga – hur lång tid det tar innan man får vård och att rätt kompetens hos sjukvårdspersonalen som tar emot patienten. På Kalix sjukhus uppges ett högfungerande team finnas som tar emot strokepatienter från östra Norrbotten.

Vidare uppges att i förhållande till befolkningsunderlaget har östra Norrbotten flest antal patienter med stroke och tia i hela landet.

När det gäller neurologiska sjukdomar finns krav på att ett team bestående av flera yrkesgrupper ska ta hand om patienterna. För strokepatienter handlar det om sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator, logoped, dietist och läkare.

Tack vare att Kalix sjukhus har alla yrkesgrupperna i teamet kan de se till att patienten får bra vård genom hela vårdkedjan – från akutsjukvården och vård på strokeenheten till rehabiliteringen efteråt.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.