fbpx

Kalix sjukhus prisas för sin strokevård

KALIX:  Kalix sjukhus prisas för tredje året i rad av Riksstroke för att ha en strokevård i toppklass.
Riksstroke är ett kvalitetsregister som ska bidra till att strokevården håller hög och jämn kvalitet i hela landet. När Riksstroke utser bästa strokevården och vilka som får hedersomnämnande tittar de på hur väl olika sjukhus uppfyller de mål som finns för strokevård.

– Det handlar om vad vi gör med patienterna. Vilka läkemedel och behandlingar de får och vilka bedömningar som vi gör, säger strokesjuksköterskan Eva Olofsson i ett pressmeddelande.

Vid stroke är två saker viktiga – hur lång tid det tar innan man får vård och att rätt kompetens hos sjukvårdspersonalen som tar emot patienten. På Kalix sjukhus uppges ett högfungerande team finnas som tar emot strokepatienter från östra Norrbotten.

Vidare uppges att i förhållande till befolkningsunderlaget har östra Norrbotten flest antal patienter med stroke och tia i hela landet.

När det gäller neurologiska sjukdomar finns krav på att ett team bestående av flera yrkesgrupper ska ta hand om patienterna. För strokepatienter handlar det om sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator, logoped, dietist och läkare.

Tack vare att Kalix sjukhus har alla yrkesgrupperna i teamet kan de se till att patienten får bra vård genom hela vårdkedjan – från akutsjukvården och vård på strokeenheten till rehabiliteringen efteråt.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rekordstor restaurering av våtmark

Totalt ska cirka 300 hektar våtmark tre kilometer norr om Tapulivuoma återställas som en del av Kaunis Irons arbete för biologisk mångfald. HB följer med Emil Lundholm som jobbar med restaureringen.

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.