fbpx

Fler operationer vid Kalix sjukhus

Nu utökas dagkirurgin vid Kalix sjukhus. Foto: Eva Spiik

Nu har dagkirurgin vid Kalix sjukhus utökats.

Sedan förra onsdagen opereras patienter med problem med näsor och käkar på Kalix sjukhus. Dessutom gör Folktandvården tandsaneringar på sjukhuset.

Region Norrbotten uppger vidare i ett pressmeddelande att varje onsdag opereras två patienter som behöver rätta till skiljeväggen i näsan för att bli mindre nästäppt. ”Ett ingrepp som kan göra stor skillnad för patienten”.

– Det är drygt 20 personer i Norrbotten som väntar på att få göra en sådan här operation och väntetiden för att opereras i Sunderbyn är lång. Därför är det en bra möjlighet att operera sig i Kalix istället, säger Gunilla Nordlander, verksamhetschef för ögon, öron, näsa hals (ÖNH) och käkkirurgi

En erfaren kirurg utför ingreppen och lär samtidigt upp två nya specialister, så att fler ska kunna utföra ingreppet i framtiden.

Vidare uppges att flera verksamheter turas om att använda operationssalen på Kalix sjukhus: obstetrik och gynekologi på måndagar, Kirurgen opererar på tisdagar. Folktandvården och käkkirurgen opererar och göra tandbehandlingar som har behov av att utföras i narkos på torsdagar.

Genom att patienter nu kan opereras i Kalix kan ÖNH-kirurgin i Sunderbyn fokusera på annat, till exempel små barn och operationer där ett speciellt mikroskop behövs.

ÖNH-operationer och tandbehandlingar i narkos kommer att göras i Kalix hela våren.

– Vi hoppas att vi snart också kan komma igång med att utföra operationer på patienter som har problem med halsmandlarna, säger Gunilla Nordlander i pressmeddelandet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Fler operationer vid Kalix sjukhus

 1. Undrar hur länge det tar innan Socialdemokraterna stänger ner det Sjukvårdspartiet och Moderaterna öppnade upp…
  Östra Norrbotten och Malmfälten måste få leva och inte bara fyrkanten

   • JK: Problemet är att hitta personal som vill jobba där. Låga löner och dåliga arbetsvillkor gör att personalen söker andra yrken.

 2. Inte en dag för tidigt. Bra jobbat, mer verksamhet till Kalix. Allt ska inte pressas till s-byn.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.