fbpx

Charlotte Kalla klar för sitt fjärde OS

Tärendöbördiga Charlotte Kalla är uttagen till OS-truppen.

Svenska skidförbundet gick under onsdagen ut med ett pressmeddelande om att Kalla tar en plats i truppen som ska representera Sverige i OS i Peking.

– Jag känner att jag är på rätt väg och ser fram emot att få starta i mitt fjärde olympiska spel. Nu ska jag landa hemma efter en intensiv period med tävlingar och träning på hög höjd. Nu har jag full fokus på att förbereda mig i lugn och ro, med träning och uppladdning inför kommande utmaningar, säger Charlotte Kalla i pressmeddelandet.

Vidare uppges att Charlotte Kalla, som numera bor i Sundsvall, är Sveriges främsta olympiska medaljör genom alla tider med nio OS-medaljer, varav tre guld. I Peking gör hon sitt fjärde olympiska spel.

Damtruppen ser ut så här: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, Moa Olsson, Emma Ribom, Anna Dyvik, Charlotte Kalla

Följande är med  i herrtruppen: Jens Burman, Oskar Svensson, Leo Johansson, William Poromaa, Anton Persson, Marcus Grate, Johan Häggström, Calle Halfvarsson

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

14 kommentarer på “Charlotte Kalla klar för sitt fjärde OS

 1. Vakna gränsbor Kalla var bra för 3-4 år sedan nu är hon inte topp 5 på distans det är bara att se på resultaten stafetten är det reserv som gäller Ebba Frida Jonna och Emma är enligt resultaten helt enkelt bättre Anna och Chalotta tävlar om 5-6 plats. Tyvärr kan man säga att det var bättre förr men detta är färskvara gamla meriter hjälper inte.

 2. Nu borde stafettlaget till OS vara klart efter Jonna Sundlings uppvisning! F.Karlsson, E.Andersson, E.Ribom och J.Sundling sen i vilken ordning de åker är upp till landslagsledningen. Vad ska Kalla då göra i OS?

 3. Det är som ”viktigpetter” skriver, att Kalla håller tredje platsen i Sverige eliten när det gäller distansloppen! Därför är OS platsen motiverad! När det gäller Viaplay/TV 6 sändningar är dessa rent pinsamma att följa. Man saknar verkligen SVT och Vinter studion med Hård och Blomqvist seriösa kommenterar och analyser. Viaplays s.k. experter vad pratar det om? upprepar samma innan det är dags för reklam och ”vi är strax tillbaka” som tar minst 7 minuter!!

 4. lite kommentar om kalla. som enl min mening inte är kvalficerad att delta i os. exempel 10 km kalla efter med över 1 minut. och att dom bästa norge damerna inte var med. kalla med i stafetten 5 km är efter första sträckan med ca 30 sek. så mitt tips om kalla överhuvudtaget ska ingå i stafettlaget är att hon tar första sträckan för hon är ju en ”säkerhetsrisk” och säkert har nått och skylla på är att då kan övriga seriösa deltagare kan ta igen de vi förlorat på den första stäckan. nån seriös expert som håller med mig?

 5. tv6 sändningar från cup tävlingarna i längdskidor är rena katastrofen. programledarna och s.k experterna är rena stolpskott. vad man saknar hård och blomkvist med sina genuina kommentarer och inte tv6 s.k experter som endast kommenterar de vi tittare redan ser själva. och den s.k expertkommentatorn under loppen håller låda hela tiden och nackar nått som vi tittare ser hela tiden. tror hon har betalt för att prata men för det mesta är det bäst och hålla mun om man inte har nått vettigt att säga. men sån är kommersiell tv bara rent ut sagt svammel.

 6. Borde valt Louise Lindström i stället för Kalla, om man tas med efter gamla meriter varför ringde man inte Toini Rönnlund och frågade henne med hennes gamla meriter.

 7. Charlotte Kalla har bevisat i de senaste loppen att hon håller tredje fjärde plats i Sverigeeliten om man inte räknar in sprinten och den sträckan är hon inte påtänkt för. Därför blir hon svår att undanta.

 8. Hon fick sin os-biljett enbart pga gamla meriter. Hennes tidigare karriär är enastående men nu håller hon inte i världstoppen utan får nöja sig med topp-20 placering om det går bra. Det hade varit mycket bättre och ta ut någon av det yngre tjejerna som hade fått erfarenhet inför framtiden! Det som skrämmer mig mest att det skrivs om en eventuell plats i stafettlaget….

 9. I Sverige kommer man tydligen med i truppen på gamla meriter hon har ju inte visat ett enda resultat som är något att visa, samma gäller Kalle H.

 10. Grattis Charlotte
  Om det är någon som är värt OS platsen så är det du. Jag hoppas innerligt att du lyckas där och sätter vinter studions så kallade ”skidexpert” M Fredriksson på plats. Hans uttalande anser jag är rent kränkande. Hur kan man kalla honom för ”skidexpert” Nent eller TV 6 som visar skidåkningen numera har Johan Olsson som skidexpert och om det är någon som kan om skidåkning så är det han sen för övrigt är ju sändningen rent bedrövlig pga all reklam
  Som tur är Vinterstudions J Hård och A. Blomqvist samt M.Fredriksson historia

  • Hoppsan! Visst har Charlotte varit fantastisk, det kan ingen ta ifrån henne, men nu är det inte längre så. Hon har gett oss många otroliga minnen som vi än idag tittar på play och njuter av. Tack för alla dessa otroliga minnen! Både Charlotte och Calles ålder har nog tagit ut sin rätt, såsom den gör för oss alla. Visst vet M Fredriksson vad han talar om! Även han har otroliga meriter från sin tid bland världseliten. Vi borde satsa mer på de yngre förmågorna t.ex den ständigt positiva Johanna Hagström. En frisk fläkt som, utöver att vara duktig på skidor, också höjer stämningen i laget, liksom Jonna och Maja. Våra tjejer i Sv landslaget är fantastiska och har säkert Charlotte som förebild vad gäller skidor.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.