fbpx

Kölista med kort varsel

Nu kan norrbottningar som har möjlighet att komma till sin vaccinationslokal med kort varsel anmäla sig till en särskild väntelista.

För att skriva upp sig på väntelistan ska man vara 65 år eller äldre. De som är äldst hamnar överst på listan och kontaktas personligen om det finns vaccin som behöver fördelas snabbt.

– Den här väntelistan är ett sätt att se till att de vaccindoser som blir över kan ges till de som behöver doserna mest, säger Pia Näsvall, chefläkare, i ett pressmeddelande.

Att vara uppskriven på väntelistan är inte samma sak som att ha en tid bokad för vaccination. I dagarna får norrbottningar som är 85 år och äldre brev hem om hur man bokar tid för vaccination.

– Du som får brevet hem ska följa instruktionerna för att boka din tid. Om du dessutom vill och har möjlighet att komma till oss med kort varsel kan du också skriva upp dig på väntelistan. Om du står med på väntelistan kan det hända att du får din dos lite snabbare än din bokade tid, säger Pia Näsvall.

Vidare poängteras att Region Norrbotten aldrig ber någon legitimera sig med e-legitimation när de ringer upp.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Kölista med kort varsel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rennäringens framtid – mot kollaps

Flera koncessionssamebyar har förlorat hundratals renar till stora ekonomiska värden. Det talas om miljonförluster och inom rennäringen befarar flera representanter en förestående kollaps. HB har intervjuat talespersoner för samtliga åtta koncessionssamebyar i länet.

Samebyn som utbildar ren-rena jakthundar

Sattajärvi Sameby inbjuder nu alla som har jakthundar till sin renhage med 700 renar att komma och göra sin hund ren-ren. Det vill säga att jakthunden jagar vilt – och inte driver renar under jakten.– Telefonen har gått varm. Intresset verkar stort från jägarna, säger renägaren Johanna Finnholm, Pajala.

Fiskeprojekten som satt Tornedalen på kartan

Vi har i Haparandabladet följt projektet från starten med några olika projektledare och en rad olika projekt som har genomförts. Av de beviljade 12,9 miljoner kronorna finns i dag 228.000 kronor kvar. Totalt har 17 projekt beviljats stöd, varav sju är avslutade. Två har fått avslag.

Övertorneåpolitikernas affärer

I Övertorneå driver sju av 14 toppolitiker företag. De representerar flera partier, inklusive vänsterpartiet. Men socialdemokraterna engagerar sig i kommunala bolag i stället. Fem av de sju privata politikerföretagarna gjorde affärer med kommunen 2018-2020.

Pajalapolitikernas affärer

Toppolitikerna i Pajala är inga entreprenörssjälar. I Haparanda driver i princip varenda toppolitiker egna företag. I Pajala är endast fyra av tretton aktiva företagare. En enda politiker gör affärer med kommunen.