Kommunchefen går till Polarica

junttipeter4ÖVERTORNEÅ: Peter Juntti lämnar sin roll som kommundirektör vid Övertorneå kommun och går den första juli 2020 tillbaka till jobbet som försäljningsdirektör vid företaget Polarica, där han tidigare arbetat under flera år.

Peter Juntti är sedan två år tillbaka kommundirektör vid Övertorneå kommun. Innan dess har han 2016-2018 arbetat som tillväxtchef vid Haparanda kommun och som VD för BD Fisk i Luleå, 2014-2016.

Före det har han i över 20-års tid arbetat i Polaricakoncernen inom ett flertal områden och i olika roller, innan han 2014 lämnade företaget. Nu återvänder Juntti tillbaka till Polarica och till rollen som försäljningsdirektör. Till HB uppger Peter Juntti att Polarica är hans dna.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med och fortsätta utveckla Polarica tillsammans med gamla och nya kollegor. Vi har en fin portfölj av naturliga produkter inom vilt och bär.

– Det har varit en fantastiskt rolig tid vid Övertorneå kommun där jag trivs mycket bra med organisationen. I samband med att Polarica nyligen fick ny ägarstruktur inledde vi samtal om framtiden. Jag tror på företagets nya ägarkonstellation, så mitt beslut kändes helt rätt. Vi ska tillsammans lyfta bolaget och produkterna in i 2020-talet, säger Peter Juntti.

Ledningsgruppen vid Polarica ger genom Tommy Innala, Jukka Kristo och Mari Onkamo, ett gemensamt uttalande:

”Det känns väldigt roligt att vi har fått med Peter på vår fortsatta utveckling av bolaget. Vi har lång erfarenhet av att arbeta tillsammans, förutom att han leder försäljningsarbetet kommer Peter att ingå i vår ledningsgrupp där han får en viktig roll i vårt strategiska utvecklingsarbete”.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

15 kommentarer på “Kommunchefen går till Polarica

 1. Välkommen tillbaka,du har gjort en fantastisk resa med dina jobb.du behövs i vår stad Haparanda.Lycka till med ett stort Hjärta till Dig.

 2. Mitt förslag till Övertorneå kommun är att ni har en
  stående ansökan i dagstidningar året om för våra chefer
  De verkar inte stanna så länge.
  Vad kan det vara för orsak till att så många chefer slutar???

 3. Det är skrämmande att korruptionen tillåts i årtionde efter årtionde. Varför ingen rättsprocess?
  Varför dessa klaner/Partier har fått härja fritt är en gåta.

 4. Mörten kanske själv blir kommundirektör? Eller han kanske ger jobbet till Kemppainen? Då är det ju lättare att göra affärer bakom ryggen på folk.

 5. rönnen tål du inte lite fakta om dina gärningar? hur länge håller ni ihop är mest beroende på dig.

 6. Mycket bra , men hur är det i koncernen Polarica Holding AB

  När ska den s.k. Statsmannen göra sig till känna och avslöja sin identitet..
  Fegt att gömma sig…

 7. Anders Rönnqvist nog finns det väl kompetens, du skulle kunna läsa att Polarica ab gjorde ett resultat på 37mkr förra bokslutet, det är väl inte så illa?

 8. Då var det dags igen. Chefer och tjänstemän flyr Övertorneå kommun. Mörtberg och co är rädd för personer som kan mer än dom.

 9. ett råd till Mörtberg ang chef till tekniska. ”katapultstolen”: anställ nån centerpartist utan nån kompetens så vi får nån reda på det här. För de är ju du som skrämmer bort dessa kompetenta tjänstemän. eller avgå.

 10. rönnen, sluta svamla med din retorik. Jag vet/tror att avgången har och göra med att k-rådets inkompetens överskrivs av tjänstemännen med kommunchefen i spetsen.

 11. Bra för Polarica som får åter kompetens från de goda åren. Fattas ännu ett par namn som kan jobbet…
  Lycka till med att hissa flaggan i topp..

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Politikerna som gör affärer med kommunen

Haparandas politiska ledning är smått unik. Samtliga ledande politiker inom den styrande alliansen – utom kommunalrådet – är aktiva företagare. En del levererar varor och tjänster till kommunen. HB har kartlagt deras ekonomiska engagemang med kommunen – även när det gäller kommunala arvoden.

Pojke cyklade ned i öppet schakt

Under tisdagens kväll skadades en åttaåring då han cyklade ned i ett vattenfyllt schakt på en avgrävd gc-väg i Haparanda. – Han hade änglavakt, han hade kunnat bryta nacken, säger mamman Tiia Backman.

Flyktingpojken tvingades fly igen

JUNOSUANDO Den afghanska pojken kom in i pörtet hos Inga-Lill och Roger Poromaa i Junosuando, som en studsande och hoppande 13-årig virvelvind. Efter det senaste avslaget från Migrationsverket om utvisning när Zyarmal fyllt 18 år upplevde han att hoppet var ute och flydde från Sverige till ett annat land.

Spanienresa kritiseras

Kommundirektören Lena Ekh var i förra veckan på en semesterresa till Spanien, vilket har fått kommunanställda att reagera ”med bestörtning”, enligt flera tips till HB.

E4-trafik rakt genom byn

Under pågående vägarbete på E4 mellan Salmis och Vuono väljer många att ta vägen genom Vuono by. Nu är bybor rädda för att det ska ske en olycka då få håller hastighetsbegränsningen.

Hulkoff – metalmusiker och modern bard

Pär Hulkoffs nyutkomna skiva Pansarfolk säljer bra i både fysiska format och på digitala plattformar. HB tittar in bakom kulisserna hos en modern bard med fötterna i älvdalens bördiga mylla – där musiken växer fram ur flora, fauna och ett långt folkligt minne.

”Vindkraftsparken förstör landskapet”

Invånare och näringsidkare gör nu ett upprop mot den planerade vindkraftsparken.
– Tornedalen har ett riksintresse för friluftsliv, vi har höga naturvärden och är ett natura 2000-område och kulturbyggd sen långt tillbaka. Vi är förskräckta över att den här bilden kommer att förstöras totalt, säger Birgit Niva.