fbpx

Krisledningsnämnd aktiveras

HAPARANDA: Haparanda kommun aktiverar nu en krisledningsnämnd, vilket aldrig har skett tidigare. Anledningen är den osäkra situationen kring finska gränsen, rapporterar SVT Norrbotten under torsdagseftermiddagen.

Gods och arbetspendling är ännu tillåtet mellan Sverige och Finland men om gränsen stängs helt även för arbetspendling som regeringen i Finland har föreslagit drabbas Tornedalen och inte minst vården och den offentliga sektorn hårt. Just nu väntar man på att Finlands riksdag ska fatta beslut i frågan.

Enligt SVT är den eventuella gränsstängningen orsaken till att Haparanda kommun har aktiverat en krisledningsnämnd.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Krisledningsnämnd aktiveras

 1. I Finland har vi kris – vi är rädda för virus, som hotar liv både i Finland, Sverige och i alla länder. Vi har också krisledningsnämnd, regering, som vill dela landet i så små arealer, att man kan hitta ” vägar viruset går fram. Just nu tänker vi mera på människor, som kan mista sitt liv än människor, som kanske blir permitterade en stund.

 2. Kan inte de som blir utan arbete, snabbutbildas till vårdbiträde, som går bredvid en utbildad undersköterska ?
  Kanske ett steg från total kaos.

 3. Ett mycket bra beslut!
  Nu är det allvar… och gränssamarbetet prövas rejält. Tyvärr tycks det som om nationalstaterna aktiverar gränsen som begränsning, när den aldrig har varit det. Men Covid-19 kommer att pröva solidariteten och tron på att man kan förlita sig på att gränsgrannen alltid ställer upp. Så verkar inte fallet vara idag då protektionismen slår igenom i Finland.. Då måste man fundera på om rekryteringar framöver ska beakta boende och medborgarskapet som kriterium. Det är inte bra, men kanske nödvändigt för att säkra leveranser av välfärd och kompetens.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN