fbpx

Åtgärdspaket för lokala företag och föreningar

HAPARANDA: Under onsdagen beslutade krisledningsnämnden i Haparanda att genomföra en rad åtgärder som syftar till att underlätta för det lokala näringslivet och föreningslivet i den uppkomna krisen, skriver Haparanda stad i ett pressmeddelande. 

– Vi vet att det är en svår situation för våra lokala företag och föreningar. Det här är något som vi måste klara av tillsammans. Vi som kommun ska göra allt vi kan för att stötta det lokala näringslivet och föreningslivet, säger Tornberg.

Satsningen omfattar en rad åtgärder varav en del av dem är redan genomförda eller påbörjade.
– Företagssupport Tornedalen har varit igång sedan i början av april. Vi var också snabba med att informera och lotsa hur våra lokala företag kan nyttja de stöd som tillskapats på nationell och regional nivå, säger Tornberg.
De nya åtgärderna handlar bland annat om avgiftsbefrielse för livsmedelstillsyn för restauranger, avgiftsbefrielse för bygglov för privatpersoner under förutsättning att arbetet påbörjas under innevarande år och ungdoms- och feriejobb riktade mot näringslivet. Andra åtgärder handlar om att stärka lokal handel genom att ge kommunal personal ett presentkort samt genomföra marknadsföringsinsatser för att stärka handel och besöksnäring, enligt information från pressmeddelandet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Åtgärdspaket för lokala företag och föreningar

  1. Att ge kommunal personal ett presentkort är en tokig ide! Det gynnar lokala butiker, men EJ alla lokala företag vilket gör en sådan satsning orättvis!!Dessutom belastar den haparandas skattebetalare! Inga statsbidrag eller liknade fås för sådan tokigheter. De kommunanställda har lön, så de är heller inte i behov av några krisåtgärder. Dra genast tillbaka förslaget!

  2. Bra med avgifts befrielse för bygglov det borde gjorts redan tidigare för att få invånarna att bygga men bättre sent än aldrig jag tänker då nyttja tillfället och tidigare lägga en del planer. Positivt för kommunen.bara det inte tar 11 månader att få bygglov som förra gången.

  3. Har inte barnfamiljer mat hemma?
    Gymnasieskolor och högre utbildningar har distansutbildning och dessa personer borde kunna laga sin mat själv.
    Varför bara ställa krav på samhället hela tiden?
    Nä, ta egna initiativ och spara in på skattepengarna.

  4. Vad sägs om att ge ett presentkort till valfri restaurang/matvarubutik åt gymnasieeleverna istället för åt kommunarbetare för att kompensera för koalitionens handlingsförlamning när det kommer till skolluncher?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Två nya mästare i hästdressyr

Filippa Pirinen och Ella Matila är två unga medlemmar i Haparanda Ryttare som har vunnit varsin klass i DM och Norrlandsmästerskapet i hästdressyr. 

Marsch för rätten att vara sig själv

Årets Pride-tåg avgick från Torneå och landade i Haparanda under lördagsförmiddagen.HB besöker ett familjeevent med allvarliga undertoner. 

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger