fbpx

Tunga namn när Arctic Chess intar stan

Under helgen inleds schackturneringen Arctic Chess i Haparanda.

Norrbottens Schackförbund arrangerar turneringen i samverkan med Haparanda stad och Torneå stad.

Enligt Haparanda stad innehåller Arctic Chess, som arrangeras på Folkets hus i Haparanda, två turneringar: Den första, ”Norrbotten Open”, inleds på fredagen den 14 juli och spelas i sju omgångar fram till måndagen den 17 juli. Turneringen är Norrbottens distriktsmästerskap för spelare som är medlemmar i en norrbottnisk schackklubb.

Den andra turneringen, ”Lappland Open”, pågår mellan den 19 och 22 juli.

– I nuläget är cirka tjugo spelare anmälda och vi förväntar oss ytterligare ett antal spelare till den första omgången i juli, säger Alexander Hart, ordförande i Norrbottens schackförbund, på Haparanda stads hemsida.

Spelarna kommer från Sverige, Finland, Norge, Polen, Serbien, Ungern. Det har även kommit förfrågningar från en schackklubb i Kina.

Zoltan Varga, ungersk schackmästare och tvåfaldig olympier i schack, och Stanislav Mikheev från Serbien deltar i turneringen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Tunga namn när Arctic Chess intar stan

  1. Bra med fler aktiviteter som presenteras och förhoppningsvis lockar fler att börja.
    Billig och intressant hobby.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka