fbpx

Haparanda stads hemsida behöver lyftas

Replik till ledaren ”När ska Haparanda kasta den våta filten?” på ledarsidan 7 juni:

Tack Örjan för en bra ledarsida, igen! Vi i Sjvp har önskat, påpekat och på många sätt försökt lyfta upp att Haparandas stads hemsida måste göra trevligare, användarvänligare, mer lockande och intressant, men tyvärr har vi inte fått gehör.

Haparanda är en mångkulturell stad men all information är på svenska. Vad du än vill söka till exempel på finska ”kultur och fritid”, ”boende miljö” osv. hamnar du på sidan ”Tervetuloa.

Koulu ja esikoulu …” det är inte okej. Medborgarna ska kunna få information, ta del av utbuden, servicen som kommunen informerar och erbjuder kommuninvånarna.

Sjukvårdspartiet är ett blockpolitiskt obundet parti och det är sakfrågans lösning och inte politisk färg som ska prägla partiets arbete.

Så jag förstår inte varför man negligerar detta.

Visst, det gick bra för Sjvp i förra valet och vi siktar högt igen, men vi får inte glömma sakfrågorna som gynnar, hjälper och är bra för Haparanda och Haparandas medborgare oavsett det politiska styret.

Eija Stenberg Ordförande Haparanda Sjvp

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

27 kommentarer på “Haparanda stads hemsida behöver lyftas

 1. backgården hänviser hela tiden till den s.k verksamheten. alltså skyller på alla tjänstemännen och kvinnorna. de är hans ansvar enl han backen. men det är deras val av en centerpartist(f.d. regionchefen) som delar deras högervärderingar och deras vision är mer privatiseringar av all vård i vårt län. skräck expemplet är i kalix där fru from så fort hon öppnar munnen så är det privatiseringar så är lösningen på högerns problem. visst är det skrattretande.

 2. sjp i regionen består av huvudsakligen av personer med extrema högervärderingar. tex backgård är en gammal höger extrem moderat, och övriga är obekväma med högervärderingar som inte blivit och är besvikna pga okompetens från deras s.k höger partier. det är därför det s.k opoliska sjp har funnit sina vänner till extrem högern med centern och moderaterna.

 3. undrar varför sjp inte vill inse fakta att dom är ett extremt högerparti och inte är ett opolitiskt parti som dom har lurat väljarna i varje fall dom två senaste valet. ta bara tex stenberg. hon är ju en extrem centerpartist som vill eleminera fackens makt och därigenom vi arbetares rättigheteter. vill sälja ut lkab till kvartalskapitalisterna när samhällsomvandlingen är klar. har gjort att bilprovningen. atrbetsförmedlingen, apoteken, försäkringskasan, kronofogden har helt eller privatiesrats till kända problem för oss i glesbygden främst.

 4. En enkel fråga
  Alla i sjukvårdspartiet har bakgrund i andra partier?
  Är det så att dom varit för dåliga i sin roll och blivit petade ?
  Får inte ihop det ?

  Tacksam för snar !

  • Stoffe: Ett enkelt svar på din enkla fråga: Nej. Merparten av våra representanter i Sjvp har ingen erfarenhet alls av några politiska uppdrag innan vi startade partiet i Haparanda 2018. Jag är en av dom tex. Jag vet heller inte vad mina partivänner röstar på i riksdagsvalet, vilket är helt oväsentligt, för vi fokuserar oss på sakfrågorna – inte på politisk färg

   • Nå 1a namn på listan har ju redan varit på minst 3 olika valsedlar redan ….

    • Ötå SR: inte i Haparandas kommunalval i varje fall. Hitta inte på nu va? Vi är ett parti som välkomnar alla politiska färger till vårt parti, det är sakfrågorna som gäller – inte politisk färg och ingen partipiska uppifrån finns heller.

     • Vad ska du/ni inom Sjukvårdspartiet göra åt att Haparanda kommuns tjänstemän vägrar lämna ut uppgifter från allmänna handlingar? Det är ett stort problem inom kommunen!

    • Helt rätt Ötå SR. Har varit med i Övertorneå Alternativet när den fanns i Ötå. Gick med i C, men tyvärr upplever jag att C har glömt bort landsbygden mm. Sjvp är ett obundet blockparti. Läs våra motioner som vi har lämnat in under åren och läs och grunda vår partiprogram. För oss är sakfrågorna viktiga inte partifärg. Välkommen med synpunkter Ötå SR och fortsatt trevlig sommar till dig!

     • Vad ska du/ni inom Sjukvårdspartiet göra åt att Haparanda kommuns tjänstemän vägrar lämna ut uppgifter från allmänna handlingar? Det är ett stort problem inom kommunen!

 5. noterar att stenberg säger att sjp är ett obundet blockparti. vilket är den första och största osanningen. för partiet består av f.d personer med höger
  värderingar som tidigare representerat partier som centern och moderaterna. de är fakta bara och kolla. Finns det nån kommun eller i vår region där sjp samarbetar med maktpartiet (s). nä, varför? jo högervärderingarna består fast under ”täckmantel” för att återigen lura väljarna inför kommande val att dom är opolitiska.

  • Sosse: Vilket svammel! Merparten av representanterna I Sjvp har ingen erfarenhet alls av politik innan 2018. Far inte runt med osanningar.

   • Vad ska du/ni inom Sjukvårdspartiet göra åt att Haparanda kommuns tjänstemän vägrar lämna ut uppgifter från allmänna handlingar? Det är ett stort problem inom kommunen!

    • AS: Jag har uppmärksammat din fråga och ska undersöka saken bättre! Återkommer när jag har mer info

 6. Catarina Lindmark verkar nöjd med partiet i Happis! Vad säger hon om partiets ordf. Backgårds agerande i Regionen? Det totala haveriet inom vården i länet tillsammans med höger partierna. Jag förslår att partiet ändrar namnet till något annat än ett ”Sjukvårdsparti”.

  • Ötå-bo..Ja, jag är nöjd att vi som nytt parti fick var femte röst av väljarna i Haparanda. Det är ett stort ansvar att förvalta och jag är nöjd att se den utveckling av Haparanda som gör dom största investeringarna nånsin just nu. Vad gäller Regionen så råder personalbrist i hela Sverige som du kanske uppmärksammat, men trots det så har Regionen lyckats övervinna 2år av pandemi samtidigt som man omorganiserat och hqr startat Nära Vård på flera platser och nyinvesterat MR-kameror i Kalix och Gällivare. Jag har fullt förtroende att man klarar av att vända skutan som f.ö höll på att sjunka 2018 då S lämnade över med ett underskott på 718milj. Joseruatt.

   • Vad ska du/ni inom Sjukvårdspartiet göra åt att Haparanda kommuns tjänstemän vägrar lämna ut uppgifter från allmänna handlingar? Det är ett stort problem inom kommunen!

 7. Haparanda kommun har ju en kass organisation, då är det ju inte så konstigt att den inte levererar!! Problemen finns inte bara vad gäller hemsidan utan inom alla delar i organisationen. Organisationen har vuxit med massor med folk som dock inte har kompetensen som behövs.

 8. Hink och spade ……sjukvårdspartiet vill mycket men det är ju bara ord ? Var är resultaten ?

  • Steffe.. om du tar dig en titt runt om i Haparanda så ser du ett nytt äldreboende byggas, precis granne med det nya trygghetsboendet som byggts klart och om du vandrar vidare så ser du ett nytt skolkök vid Aspstrandens skola som står klart och ett nytt värmeverk som håller på att byggas, och snart kommer du se en ny simhall med flera bollhallar byggas…Ja, hink o spade kan användas till många olika bra saker! 😀

   • Oj spännande, visste inte att det är Sjvp ensamt som gjort allt det som du nämner Catarina! Äldreboendet var väl inte ens ett val, utan något som måste åtgärdas enligt lag då Klippans rum inte höll måtten? Så oavsett vem som suttit vid makten så hade ett nytt äldreboende varit tvunget att byggas. Men bra att ni tar åt er äran för det också….

    • Meyram…Vem sa att vi ensam åstadkommit det?? Vi har med våra 6 mandat haft en stor påverkan på vad som skett i politiken i Haparanda kommun. De största investeringar som gjorts sedan mannaminne i vår stad bla. Den utvecklingen är vi stolta över att fått vara medverkande till.

 9. Hemsidan är inget större fel på men där emot hanteringen av bygglovsansökan är under all kritik har väntat på bygglov på lekställning över ett halvår och bor utanför plannområde undrar vad dom håller på med

 10. Håller helt med Örjan i hans ledare i HB! Hemsidan är byråkratisk och inte användarvänlig. Föråldrad och haltande Föreningsregister, för att inte tala om info till turister? Den får man söka med lupp – och när man väl hittar den så saknar det massor av info om restauranger, badstränders lokalisering etc. Idag är det QR-koder som gäller där man får ner all info genom ett knapptryck på sin mobil! Jag hoppas man kan ta lärdom av tex Skellefteå. Härma o lär!

  • Jag har varit in på sidan många gånger men aldrig blivit klokare, aldrig fått svar på mina funderingar. Jag vill ju veta vad som händer i min stad varje dag! Bättre och stänga ner hela sidan, om ni inte kan bättre eller anställa folk som kan sin sak.

  • Hemsidan är katastrofalt eftersatt, information och vidarelänkningar hamnar fel… tidigare fanna en hemsida som gav tydlighet, hela denna s k nya hemsida är gammalmodig, simpel och bristande under all kritik. Är det ingens ansvar att uppdatera och hålla efter informationen!? Hemsidan är i cybervärlden kommunens ansikte utåt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka