fbpx

Haparanda stads hemsida behöver lyftas

Replik till ledaren ”När ska Haparanda kasta den våta filten?” på ledarsidan 7 juni:

Tack Örjan för en bra ledarsida, igen! Vi i Sjvp har önskat, påpekat och på många sätt försökt lyfta upp att Haparandas stads hemsida måste göra trevligare, användarvänligare, mer lockande och intressant, men tyvärr har vi inte fått gehör.

Haparanda är en mångkulturell stad men all information är på svenska. Vad du än vill söka till exempel på finska ”kultur och fritid”, ”boende miljö” osv. hamnar du på sidan ”Tervetuloa.

Koulu ja esikoulu …” det är inte okej. Medborgarna ska kunna få information, ta del av utbuden, servicen som kommunen informerar och erbjuder kommuninvånarna.

Sjukvårdspartiet är ett blockpolitiskt obundet parti och det är sakfrågans lösning och inte politisk färg som ska prägla partiets arbete.

Så jag förstår inte varför man negligerar detta.

Visst, det gick bra för Sjvp i förra valet och vi siktar högt igen, men vi får inte glömma sakfrågorna som gynnar, hjälper och är bra för Haparanda och Haparandas medborgare oavsett det politiska styret.

Eija Stenberg Ordförande Haparanda Sjvp

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Haparanda stads hemsida behöver lyftas

 1. Catarina Lindmark verkar nöjd med partiet i Happis! Vad säger hon om partiets ordf. Backgårds agerande i Regionen? Det totala haveriet inom vården i länet tillsammans med höger partierna. Jag förslår att partiet ändrar namnet till något annat än ett ”Sjukvårdsparti”.

  • Ötå-bo..Ja, jag är nöjd att vi som nytt parti fick var femte röst av väljarna i Haparanda. Det är ett stort ansvar att förvalta och jag är nöjd att se den utveckling av Haparanda som gör dom största investeringarna nånsin just nu. Vad gäller Regionen så råder personalbrist i hela Sverige som du kanske uppmärksammat, men trots det så har Regionen lyckats övervinna 2år av pandemi samtidigt som man omorganiserat och hqr startat Nära Vård på flera platser och nyinvesterat MR-kameror i Kalix och Gällivare. Jag har fullt förtroende att man klarar av att vända skutan som f.ö höll på att sjunka 2018 då S lämnade över med ett underskott på 718milj. Joseruatt.

 2. Haparanda kommun har ju en kass organisation, då är det ju inte så konstigt att den inte levererar!! Problemen finns inte bara vad gäller hemsidan utan inom alla delar i organisationen. Organisationen har vuxit med massor med folk som dock inte har kompetensen som behövs.

 3. Hink och spade ……sjukvårdspartiet vill mycket men det är ju bara ord ? Var är resultaten ?

  • Steffe.. om du tar dig en titt runt om i Haparanda så ser du ett nytt äldreboende byggas, precis granne med det nya trygghetsboendet som byggts klart och om du vandrar vidare så ser du ett nytt skolkök vid Aspstrandens skola som står klart och ett nytt värmeverk som håller på att byggas, och snart kommer du se en ny simhall med flera bollhallar byggas…Ja, hink o spade kan användas till många olika bra saker! 😀

   • Oj spännande, visste inte att det är Sjvp ensamt som gjort allt det som du nämner Catarina! Äldreboendet var väl inte ens ett val, utan något som måste åtgärdas enligt lag då Klippans rum inte höll måtten? Så oavsett vem som suttit vid makten så hade ett nytt äldreboende varit tvunget att byggas. Men bra att ni tar åt er äran för det också….

    • Meyram…Vem sa att vi ensam åstadkommit det?? Vi har med våra 6 mandat haft en stor påverkan på vad som skett i politiken i Haparanda kommun. De största investeringar som gjorts sedan mannaminne i vår stad bla. Den utvecklingen är vi stolta över att fått vara medverkande till.

 4. Hemsidan är inget större fel på men där emot hanteringen av bygglovsansökan är under all kritik har väntat på bygglov på lekställning över ett halvår och bor utanför plannområde undrar vad dom håller på med

 5. Håller helt med Örjan i hans ledare i HB! Hemsidan är byråkratisk och inte användarvänlig. Föråldrad och haltande Föreningsregister, för att inte tala om info till turister? Den får man söka med lupp – och när man väl hittar den så saknar det massor av info om restauranger, badstränders lokalisering etc. Idag är det QR-koder som gäller där man får ner all info genom ett knapptryck på sin mobil! Jag hoppas man kan ta lärdom av tex Skellefteå. Härma o lär!

  • Jag har varit in på sidan många gånger men aldrig blivit klokare, aldrig fått svar på mina funderingar. Jag vill ju veta vad som händer i min stad varje dag! Bättre och stänga ner hela sidan, om ni inte kan bättre eller anställa folk som kan sin sak.

  • Hemsidan är katastrofalt eftersatt, information och vidarelänkningar hamnar fel… tidigare fanna en hemsida som gav tydlighet, hela denna s k nya hemsida är gammalmodig, simpel och bristande under all kritik. Är det ingens ansvar att uppdatera och hålla efter informationen!? Hemsidan är i cybervärlden kommunens ansikte utåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Besvärlig domarsituation

Domarsituationen i norra och östra Norrbotten för seniormatcher är minst sagt besvärlig och de flesta av domarna får döma enormt mycket matcher. Därtill kommer också de långa resorna.– Det är resorna som är värst, säger den rutinerade domaren Keijo Hyvärinen som bor i Vuopio väster om Haparanda.