fbpx

Kvinnan omhäktas i Kitkiöjärvifallet

Den kvinna som häktades misstänkt för mordbrand och brott mot griftefriden i Kitkiöjärvi blev omhäktad under fredagen.

Kammaråklagaren Erika Westerstrand uppger för HB att det på måndagen ska ske häktningsförhandling med mannen som misstänks för mord, mordbrand och brott mot griftefriden.

Den avlidne person som påträffades i samband med släckningsarbetet av branden har ännu inte identifierats.

Erika Westerstrand kan inte kommentera huruvida fler är misstänkt.

Det var tisdagen den 29 juni som en skogsbrand startade i Kiktkiöjärvi i norra Pajala kommun. I samband med släckningsarbetet påträffades en avliden person. Under onsdagen greps och anhölls en man och en kvinna i 60- respektive 50-årsåldern.

Både mannen och kvinnan häktades sedan lördagen den 3 juli: mannen på sannolika skäl misstänkt för mord, mordbrand och brott mot griftefriden och kvinnan för mordbrand och brott mot griftefriden.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.