fbpx

Laddbara bilar fortsätter öka

Andelen laddbara bilar fortsätter att öka i Sverige.

Enligt TV4 är hittills i år cirka 52 procent av åtets registrerade bilar. laddbara. Elbilarna uppges, enligt Mobility Sweden, stå för drygt 27 procent medan laddhybriderna står för 25 procent.

”Skälet till ökningen tros vara klimatförändringarna”.

– Vi ser en ganska tydlig trend där elbilarna ökar dramatiskt. Jag tror att miljötänket är en stor anledning till det här, gemene man vill göra det han eller hon kan för miljön, säger Ulf Olofsson, vice koncernchef på Olofsson Bil till TV4.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Laddbara bilar fortsätter öka

 1. Jag kommer köpa en elbil så fort inflationen dämpats till ca. 2.5%. Vi har skitat ner vår planet tillräckligt länge nu. Tyvärr så tror jag personligen det är försent att vända utvecklingen. Det kan gå så långt att privatbilism blir kraftigt begränsat per person och år. Då spelar det ingen roll hur signatur ”RM” resonerar.

  • Kommentaren var riktad till signatur ”Guld”. Jag tittade fel. Utvecklingen måste gå framåt.

 2. Tur man har en skattebefriad gammal dieselbil som går på under 0.5l milen, besiktning varannat år, 1200kr året halvförsäkring och tankar för 18kr litern i Torneå. Ingen elbil rår på det.

 3. Största skälet är nog straffbeskattningen på övriga biltyper.

  Men hur ska alla elbilsägare kunna ta sig nånstans när det tydligen är brist på el?

  • Brist på el??? Om HELA personbilsparken elektrifieras behövs ca 12 TWh/år. Nu tutar ca 30 TWh/år ut ur landet som export!

 4. Inte är det att man tänker på miljön utan det är att mil kostnaden sjunker med hälften Har en bekant som åkte med sin elbil tur och retur till Stockholm Fick i och för sig ladda bilen 4 ggr på ner färden och lika många på upp färden Mil kostnaden blev 9,20 kr/mil Det vi smutsar miljön med våra diesel/bensin bilar är en spottstyver Bilen en Skoda med enbart eldrift och kostar strax under 600.000kr

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN