Länsstyrelsen undersöker betalsätt

Länsstyrelsen undersöker vilka betaltjänster Norrbottningarna använder.

Det är länsstyrelserna i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland som för tillfället genomför den årliga undersökningen kring hur betaltjänsterna fungerar för privatpersoner, företag, föreningar och offentliga aktörer i respektive län.

Frågor som myndigheten ställer är bland annat: ”Använder du kontanter, är helt digital eller kanske någonting mittemellan? Betalar du dina räkningar i kassan på banken eller i din butik, eller sköter du det mesta via din dator? Hanterar du dagskassor?

Vidare uppges att de anonyma svaren som inkommer kan ses som en ”temperaturmätare” på hur saker och ting fungerar, eller inte fungerar, i främst de glesbefolkade delarna av vårt land.

”Vi tittar särskilt på hur tjänsterna fungerar för äldre personer och för personer med olika funktionsvariationer”. Men enkäten är digital… Den som önskar den i pappersform måste höra av sig till en kontaktperson för ”grundläggande betaltjänster”, Helena Morén.

Sista svarsdag är den 30 september 2021.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Länsstyrelsen undersöker betalsätt

  1. Det är ju några år för sent att utföra dylik enkät då staten tvingat många handlare att överge kontanter så kunder kan inte använda kontanter även om de vill.

    • Ja, till exempel ”Betalar du dina räkningar i kassan på banken …?” – det gjorde jag ända tills jag insåg att jag inte hade råd med typ 95 spänn per räkning i avgift för att betala den …

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 65 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Aprilskämt föll inte alla i smaken

Haparanda stads aprilskämt om att ransonera preventivmedel för att öka barnafödandet fick en del skratt, men många ansåg skämtet vara smaklöst och rent av sexistiskt. 

Företagare uppmärksammades på gala

På lördagen den 22 mars hölls Näringslivsgalan i Övertorneå. Utmärkelser som Årets företagare och Årets hederspris delades ut på den välbesökta galan. ”Det här lever jag på länge”, säger Elisabeth Holmgren som tog emot hederspriset. 

Monika ger ranvävning status som kulturarv

Monika Luiksaar Lunds arbete med att skriva en bok om den gamla traditionen i nordkalottområdet av att väva ranor, har uppmärksammats och nu skrivs den tornedalska ranvävningen in i den svenska förteckningen över levande kulturarv. 

Bönder – en utrotningshotad art

Antalet jordbruksföretag fortsätter att minska. Pesula Lantbruk är en av två aktiva i Haparanda kommun. ”Pappa brukar säga att snart är bönder så sällsynta att folk börjar peka och säga, att titta där går en bonde”. 

Film på meänkieli prisades

Filmen Rörelser fick premiär för inbjudna gäster. Det handlar om den första långfilmen på meänkieli.