fbpx

Länsstyrelsen undersöker betalsätt

Länsstyrelsen undersöker vilka betaltjänster Norrbottningarna använder.

Det är länsstyrelserna i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland som för tillfället genomför den årliga undersökningen kring hur betaltjänsterna fungerar för privatpersoner, företag, föreningar och offentliga aktörer i respektive län.

Frågor som myndigheten ställer är bland annat: ”Använder du kontanter, är helt digital eller kanske någonting mittemellan? Betalar du dina räkningar i kassan på banken eller i din butik, eller sköter du det mesta via din dator? Hanterar du dagskassor?

Vidare uppges att de anonyma svaren som inkommer kan ses som en ”temperaturmätare” på hur saker och ting fungerar, eller inte fungerar, i främst de glesbefolkade delarna av vårt land.

”Vi tittar särskilt på hur tjänsterna fungerar för äldre personer och för personer med olika funktionsvariationer”. Men enkäten är digital… Den som önskar den i pappersform måste höra av sig till en kontaktperson för ”grundläggande betaltjänster”, Helena Morén.

Sista svarsdag är den 30 september 2021.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Länsstyrelsen undersöker betalsätt

  1. Det är ju några år för sent att utföra dylik enkät då staten tvingat många handlare att överge kontanter så kunder kan inte använda kontanter även om de vill.

    • Ja, till exempel ”Betalar du dina räkningar i kassan på banken …?” – det gjorde jag ända tills jag insåg att jag inte hade råd med typ 95 spänn per räkning i avgift för att betala den …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.