fbpx

Länsstyrelsen undersöker betalsätt

Länsstyrelsen undersöker vilka betaltjänster Norrbottningarna använder.

Det är länsstyrelserna i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland som för tillfället genomför den årliga undersökningen kring hur betaltjänsterna fungerar för privatpersoner, företag, föreningar och offentliga aktörer i respektive län.

Frågor som myndigheten ställer är bland annat: ”Använder du kontanter, är helt digital eller kanske någonting mittemellan? Betalar du dina räkningar i kassan på banken eller i din butik, eller sköter du det mesta via din dator? Hanterar du dagskassor?

Vidare uppges att de anonyma svaren som inkommer kan ses som en ”temperaturmätare” på hur saker och ting fungerar, eller inte fungerar, i främst de glesbefolkade delarna av vårt land.

”Vi tittar särskilt på hur tjänsterna fungerar för äldre personer och för personer med olika funktionsvariationer”. Men enkäten är digital… Den som önskar den i pappersform måste höra av sig till en kontaktperson för ”grundläggande betaltjänster”, Helena Morén.

Sista svarsdag är den 30 september 2021.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Länsstyrelsen undersöker betalsätt

  1. Det är ju några år för sent att utföra dylik enkät då staten tvingat många handlare att överge kontanter så kunder kan inte använda kontanter även om de vill.

    • Ja, till exempel ”Betalar du dina räkningar i kassan på banken …?” – det gjorde jag ända tills jag insåg att jag inte hade råd med typ 95 spänn per räkning i avgift för att betala den …

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka