fbpx

Länsstyrelsen undersöker betalsätt

Länsstyrelsen undersöker vilka betaltjänster Norrbottningarna använder.

Det är länsstyrelserna i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland som för tillfället genomför den årliga undersökningen kring hur betaltjänsterna fungerar för privatpersoner, företag, föreningar och offentliga aktörer i respektive län.

Frågor som myndigheten ställer är bland annat: ”Använder du kontanter, är helt digital eller kanske någonting mittemellan? Betalar du dina räkningar i kassan på banken eller i din butik, eller sköter du det mesta via din dator? Hanterar du dagskassor?

Vidare uppges att de anonyma svaren som inkommer kan ses som en ”temperaturmätare” på hur saker och ting fungerar, eller inte fungerar, i främst de glesbefolkade delarna av vårt land.

”Vi tittar särskilt på hur tjänsterna fungerar för äldre personer och för personer med olika funktionsvariationer”. Men enkäten är digital… Den som önskar den i pappersform måste höra av sig till en kontaktperson för ”grundläggande betaltjänster”, Helena Morén.

Sista svarsdag är den 30 september 2021.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Länsstyrelsen undersöker betalsätt

  1. Det är ju några år för sent att utföra dylik enkät då staten tvingat många handlare att överge kontanter så kunder kan inte använda kontanter även om de vill.

    • Ja, till exempel ”Betalar du dina räkningar i kassan på banken …?” – det gjorde jag ända tills jag insåg att jag inte hade råd med typ 95 spänn per räkning i avgift för att betala den …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.