fbpx

Luftburet brottsförebyggande arbete

HAPARANDA: Vid lunchtid under fredagen cirkulerade en polishelikopter över centralorten. 

Polisens regionledningscentral uppger att det handlar om brottsförebyggande arbete som inte behöver vara knutet till något specifikt ärende.

– Sen får vi väl se om de hittar något särskilt när de spanar, säger Åsa Mjörndal, RLC kommunikatör.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Luftburet brottsförebyggande arbete

 1. Jo, stämmer att EUs regelverk står över enskilda medlemsstaters. Dock kan exvis undantag medges. Nu finns det två kommiteer inom EU som kommit fram till att skatteintäkterna som snuset ger vida överstiger samhällets kostnader (till skillnad mot exvis cigaretter, etc). Fler kommissionärer har börjat svänga i frågan från lagstifta mot till lagstifta för. I Finland blir det lagligt tidigast under senare delen 2021.

 2. Bra att något förbjuds.

  Dock tycker jag att det borde vara tvärtom. Dvs att dom istället för snus förbjuder röktobak.

  Förbjuds snus så lär bara fler röka och förpesta luften ännu mera för oss som ej röker.

 3. Prillan: EU lagar och förordningar står högre en våran grundlag. Riksdagen har ingen talan ang snusfrågan i Sverige.
  2025 skall snuset och tuggtobak förbjudas i hela unionen. Medans röktobak fortsätt är tillåtet med nya restriktioner.

 4. Snus-pengarna vi tjänar nu är snart borta. EU ska INTE förbjuda snuset enligt vad som sägs i kommittéerna och Finland ska göra det lagligt (utred är klar). Vet inte om Norge följer efter. Men va fan, vi hitta nåt annat, det har vi alltid gjort.

 5. Tråkig utveckling med alla dessa snuslador. Haparanda håller på att dö sotdöden. Håller med ungdomen att framtiden finns någonstans söderut. Lämnar kommunen i maj med sorg i hjärtat.

 6. Snushanteringen är snart en miljardindustri här i Haparanda. Konstigt att Finland och Norge inte gör något åt den illegala hanteringen av snus. Men förstås EU kommer att förbjuda snus i Sverige efter 2024. Bäst att smida järnet medans det är varmt.

 7. Smugglarna och mulorna får ligga lågt ett tag. Imorgon är det som vanligt igen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rennäringens framtid – mot kollaps

Flera koncessionssamebyar har förlorat hundratals renar till stora ekonomiska värden. Det talas om miljonförluster och inom rennäringen befarar flera representanter en förestående kollaps. HB har intervjuat talespersoner för samtliga åtta koncessionssamebyar i länet.

Samebyn som utbildar ren-rena jakthundar

Sattajärvi Sameby inbjuder nu alla som har jakthundar till sin renhage med 700 renar att komma och göra sin hund ren-ren. Det vill säga att jakthunden jagar vilt – och inte driver renar under jakten.– Telefonen har gått varm. Intresset verkar stort från jägarna, säger renägaren Johanna Finnholm, Pajala.

Fiskeprojekten som satt Tornedalen på kartan

Vi har i Haparandabladet följt projektet från starten med några olika projektledare och en rad olika projekt som har genomförts. Av de beviljade 12,9 miljoner kronorna finns i dag 228.000 kronor kvar. Totalt har 17 projekt beviljats stöd, varav sju är avslutade. Två har fått avslag.

Övertorneåpolitikernas affärer

I Övertorneå driver sju av 14 toppolitiker företag. De representerar flera partier, inklusive vänsterpartiet. Men socialdemokraterna engagerar sig i kommunala bolag i stället. Fem av de sju privata politikerföretagarna gjorde affärer med kommunen 2018-2020.

Pajalapolitikernas affärer

Toppolitikerna i Pajala är inga entreprenörssjälar. I Haparanda driver i princip varenda toppolitiker egna företag. I Pajala är endast fyra av tretton aktiva företagare. En enda politiker gör affärer med kommunen.

27 projekt som utvecklat Tornedalen

Totalt cirka 25,5 miljoner har gått till 39 prioriterade projekt. Det handlar om Lokalt Ledd Utveckling Tornedalen 2020. De projektmedel som återstår från avslutade projekt används för att genomföra ytterligare projekt som kommer att avslutas under 2021.

Norra Skog svarar på kritiken mot avverkning

– Jag delar inte uppfattningen av vi har skövlat skog vid slutavverkningen vid Muonionvaara, säger på Henric Bucht, fältområdeschef på Norra Skog, med tanke på turistentreprenören som i tisdagens HB ansåg att Norra Skog inte tagit hänsyn till naturvärdesskog vid avverkningen.