fbpx

Luftburet brottsförebyggande arbete

HAPARANDA: Vid lunchtid under fredagen cirkulerade en polishelikopter över centralorten. 

Polisens regionledningscentral uppger att det handlar om brottsförebyggande arbete som inte behöver vara knutet till något specifikt ärende.

– Sen får vi väl se om de hittar något särskilt när de spanar, säger Åsa Mjörndal, RLC kommunikatör.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Luftburet brottsförebyggande arbete

  1. Jo, stämmer att EUs regelverk står över enskilda medlemsstaters. Dock kan exvis undantag medges. Nu finns det två kommiteer inom EU som kommit fram till att skatteintäkterna som snuset ger vida överstiger samhällets kostnader (till skillnad mot exvis cigaretter, etc). Fler kommissionärer har börjat svänga i frågan från lagstifta mot till lagstifta för. I Finland blir det lagligt tidigast under senare delen 2021.

  2. Bra att något förbjuds.

    Dock tycker jag att det borde vara tvärtom. Dvs att dom istället för snus förbjuder röktobak.

    Förbjuds snus så lär bara fler röka och förpesta luften ännu mera för oss som ej röker.

  3. Prillan: EU lagar och förordningar står högre en våran grundlag. Riksdagen har ingen talan ang snusfrågan i Sverige.
    2025 skall snuset och tuggtobak förbjudas i hela unionen. Medans röktobak fortsätt är tillåtet med nya restriktioner.

  4. Snus-pengarna vi tjänar nu är snart borta. EU ska INTE förbjuda snuset enligt vad som sägs i kommittéerna och Finland ska göra det lagligt (utred är klar). Vet inte om Norge följer efter. Men va fan, vi hitta nåt annat, det har vi alltid gjort.

  5. Tråkig utveckling med alla dessa snuslador. Haparanda håller på att dö sotdöden. Håller med ungdomen att framtiden finns någonstans söderut. Lämnar kommunen i maj med sorg i hjärtat.

  6. Snushanteringen är snart en miljardindustri här i Haparanda. Konstigt att Finland och Norge inte gör något åt den illegala hanteringen av snus. Men förstås EU kommer att förbjuda snus i Sverige efter 2024. Bäst att smida järnet medans det är varmt.

  7. Smugglarna och mulorna får ligga lågt ett tag. Imorgon är det som vanligt igen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka