fbpx

Man grovt misshandlad i sitt hem

PAJALA:  Under måndagens kväll blev en man misshandlad i sitt hem i Pajala.

Det var strax efter 23-tiden som polisen fick samtal från mannen som uppgav att han tidigare samma kväll blivit misshandlad i hemmet.

I samband med misshandeln ska gärningsmännen även ha tagit pengar från mannen.

Mannen fick åka med ambulans till sjukhus för tillsyn av sina skador.

Polisen har upprättat en anmälan gällande bland annat grov misshandel, samt hållit förhör och genomfört en brottsplatsundersökning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “Man grovt misshandlad i sitt hem

 1. Så hette han Lars Pajanen nybyggaren från Österbotten. Med honom kom samtidigt släkten Alatalo viktigt för ens identitet även andra idag kända släktnamn kom i samma veva och var med och byggde upp byn Pajala.
  Vem som kom först hörde alltid om vem som har existensrätt att freda sig i hembygden. Senare, politiskt även skulle markägandet innebära makt och identitet för sitt berättigande, över urbefolkningen och andra så nogräknade får vara på nåder.

 2. I händerna på,
  Det var Lasse Pajanen som år 1587 bosatte sig i det som kom att kallas Pajala. Jag kan tänka mig att väldigt många infödda pajalabor har denne Pajanen i sina släktträd. I övrigt håller jag helt med dig!

 3. Skolan ska lära eleverna det basala enligt direktiv samtidigt som lärarna är till för att bygga upp och utveckla elevernas självkänsla.

  Föräldrarna ska uppfostra sina barn i hemmet.

 4. My: Exakt så. Det är enkelt att skylla på skolan när man som förälder inte klarar av att lära ut basal uppfostran om hur man visar respekt för sina medmänniskor. Beter man sig oanständigt dag ut och dag in så kanske man inte ska få utöva sina ”roliga” kvällsaktiviteter, som om inget hade hänt, eller stå och fylla godisförråden inför helgen. Konsekvenser! Det borde alla föräldrar känna till.

 5. Precis, är det så. Föräldrarna har abdikerat och ägnar sig åt självförverkligande som politiken förespråkar.
  De unga i dag vet inte vem de är helt förvirrade, varifrån de kommer och därför saknar kompassriktning.
  Dags för skolan att fördjupa eleverna i sin historia, i dag när det finns dator är allt uppenbart. Eleverna saknar riktning och självkänsla att ta sig vidare. Börja från början år 1639 när Pananen kom från Österbotten Turtola och byggde upp byn Pajala. Det ger en självkänsla att veta om sin bakgrund kan ingen ihoppolitiserad ”övermakt” sätta sig på dig.

 6. Media upprepar regelbundet om barnkonventionen som tar barnens behov på allvar. Varför den inte tillämpas i Pajala i nutid utan måste hotas med vite och vem drabbar dessa viten i förlängningen,.

  Av någon anledning fortsätter arbetsmiljöproblem i Pajala C-skolan som förr.
  På ens skoltid några decennier sedan var man prisgiven för tjänstemans barn satte agendan hur fruktade de skulle vara för sin personliga säkerhet. Mobbning och trakassering kom vanligtvis från barn från samhällets besuttna hem.

 7. ”Glinens” ord kommer hemifrån. Enkelt att lyssna av. Synd om elever som vill komma vidare i utbildningen. Ni föräldrar med fula ord och tankar, tvätta er!

 8. Här händer ingenting: Så är det. Mycket som är galet med flumskolan i Sverige. Att skogstokiga mellanstadieglin tillåts härja runt precis som behagas, på bekostnad av barn som faktiskt vill lära sig något är så vridet som det kan bli. Man kan stå och vräka ur sig de värsta könsorden och flina. Och direkt rasism förekommer oxå. Ett under att det inte är polis inkopplat i vissa händelser. Föräldrar bör veta att det är möjligt att kräva skadestånd, precis som vuxna kan göra då de blir påhoppade, eller kallade för kränkande saker av andra vuxna. Finns i lagens mening inga frikort för mobbare.

 9. Hoppas att skolledningen skärper sig under hotelser om 500 000 i vite om ligister i fortsättningen tillåts förstöra för andra elevers skolgång.

  Hur skolledningen ska förändras till det bättre är något som har ignorerats tidigare. Pengar är enda värdet som återstår till ett hopp om bättring.

 10. Tråkig utveckling. Och nya förmågor verkar det oxå finnas när man läser om centralskolan i Pajala. Problembarn tillåts vandra runt och skrika och våldföra sig på andra dag in och dag ut.

 11. Gäller identifiering vid anmälan till polisen, vid akut hjälpbehov svara polisen på ens identitet svara polisen: vi har inget folk och bemannat station är här i grannkommunen, du måste göra förundersökningen själv. Fick personen till svar. Så illa fungerar samhällsservice i glesbygden.

 12. Inte heller i lilla Pajala är boende säkra för överfall i sina hem, ändå känner de flesta igen varandra till utseendet. Känns riktigt olustigt hur utsatta enskilda lever i glesbygden och banken saknar pengar och telefonnummer, förmodligen lika svårt går att nå polisen vid behov.

  Allt var mycket bättre förr, då kunde man nå samhällsfunktioner med telefon även efter kontorstid. Nu räcker inte med ett telefonnummer för att nå banken t ex måste kunna identifiera både dig själv och den du tänker nå med bank id, polis id etc.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.