fbpx

Mandatperioden ändras inte för regionstyrelsen

Mandatperioden för de förtroendevalda i Region Norrbottens regionstyrelse ändras inte.

Vid det senaste sammanträdet för regionfullmäktige röstade ledamöterna om att ändra mandatperioden och låta de nyvalda politikerna i regionstyrelsen tillträda 1 december 2022 istället för 1 januari 2023.

Beslutet överklagades till Förvaltningsrätten med motivering att frågan om ändrad mandatperiod inte fanns med i kallelsen eller dagordningen för sammanträdet.

Förvaltningsrätten har nu prövat det interimistiska yrkandet och kommer senare att pröva målet slutligt. I beslutet från den 5 december står att beslutet om ändrad mandatperiod inte ska gälla, vilket innebär att regionstyrelsen leds fram till sista december av Kenneth Backgård (SJVP).

Beslutet kan överklagas till Kammarrätten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.