fbpx

Misshandlad med tillhygge

HAPARANDA: Klockan 23.35 under den sena måndagstimmen kom en man för egen maskin till vårdcentralen i Haparanda för att  söka hjälp då han säger sig ha ha blivit misshandlad.

Mannen uppger att han blivit misshandlad av en man med något slags tillhygge och polis bordras då till vårdcentralen.

Patrullen förhör mannen och en anmälan gällande grov misshandel upprättas.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

20 kommentarer på “Misshandlad med tillhygge

 1. Alla dessa oroligheter i Haparanda, Marielund och i synnerhet Älgstråket leder i slutändan till att insatserna till bostadsrätterna rasar i pris och bostäderna säljs för någon tusenlapp eller lämnas över gratis till bostadsrättsföreningen och då uppstår en ännu sämre stämpel för bostäderna. Oroligheterna genererar otrygga områden att bo i och ovårdade bostäder.

 2. Tror ni överdriver lite, inte är det väll så farligt i haparanda, ni jämför haparanda med storstäder som har stadsdelar där man riskerar att bli skjuten och rånad när man ska gå på ica och handla, har då under mina 20 år i marielund aldrig känt mig obekväm, visst låter det häftigt i statistiken men majoriteten av våldsbrott och narkotikabrott i storstäder händer i vissa stadsdelar

 3. Igår var det fullt slagsmål på Älgstråket.
  Polisen vägrar svara i telefonen. (??)
  Samhället sviker oss skötsamma medborgare.
  Det enda dom bryr sig om är att vi går till jobbet och betalar skatt så adeln inom politiken kan smörja kråset på vår bekostnad.
  Vi Haparandabor måste återta makten i vår stad.

 4. Sen finns det säkert en vettig förklaring bakom händelsen. Han kanske inte tyckte om honom?

  • och inte minst… när ska HAPARANDABOSTÄDER agera!? Trots återkommande klagomål på störande grannar som knarkar, super och för ett förbannat oväsen så gör inte Haparandabostäder någonting. Istället blir de som klagar på de som stör sina grannar misstänkliggjorda och utsatta för negativ särbehandling, skitsnack, diskriminering osv. Jag själv har fått erfara detta. Värsta skitföretaget!

   • Påminner mycket om vissa bostadsrättsföreningar på marielund.
    Tydligen vågar dom inte ta tag i problemen utan låter dom som stör bo kvar och alla seriösa blir tvungna att flytta.
    Då blir det vilda västen i dessa områden, tyvärr.

 5. Tror nog Haparanda ligger ganska lågt nere på statistiken våldsbrott. Men ni olyckskorpar kan ju fortsätta erat kraxande, ni sitter säkert oxå på Flashback och gosar er åt andra människors misär och olycka.

  • Tvärtom så ligger Haparanda VÄLDIGT högt upp i våldsbrott, narkotikabrott och trafikbrott. En liten stad som Haparanda har mycket hög brottslighet med tanke på befolkningsmängden.

   • Den ena säger si, den andra säger så. Det skulle vara intressant om någon presenterade fakta, t.ex i form av officiell statistik så vi får veta vem som är sanningen närmast.

    • Här är klara fakta från Brottsförebyggande rådet. Jag har kollat upp totala anmälda brott i Stockholm, Göteborg, Malmö och jämfört detta med lilla Haparanda. Året är 2020.

     Det intressanta i det här fallet är antalet anmälda brott per 100.000 invånare (antalet brott räknat på befolkningsmängden).

     Totalt anmälda brott (antal och per 100.000 invånare)
     Stockholm: Antal / 210 192 Antal per 100.000 / 21 523
     Göteborg: Antal / 94 036 Antal per 100.000 /16 127
     Malmö: Antal / 58 420 Antal per 100.000 / 16 795
     Haparanda: Antal / 1 136 Antal per 100.000 / 11 836

     Som man kan se här hamnar lilla hålan Haparanda nästan i nivå med Malmö och Göteborg. Haparanda har mer än hälften av Stockholms brottslighet räknat på folkmängden.

     Dags att vakna nu eller?

 6. Tyvärr så har vi många i beroendeposition i Haparanda. Hur många utav er bryr sig om dessa personer med beroenden?
  Alla människor är lika mycket värda oavsett om de är stadspampar eller knarkare. Hur många av er skänker en slant till församlingarnas arbeten med beroendevård samt deras sociala arbete.

  • Kvalificerat svammel! Problemet är just såna som dig som jämt försvarar och gullar med personer som valt att sprida död och lidande till sin omgivning skall låsas in bakom galler. Eftersom dessa inte kan stoppa sig själva från att skada andra så måste samhället med tvångsmedel stoppa dessa personer från att fortsätta skada andra människor.

  • En som bryr sig:
   Hur många av de knarkare du syftar på har velat sluta knarka och faktiskt själva gjort någonting för att lyckas med det? Att någon använder narkotika säger i sig inte så mycket om den personens människovärde, nej, men personens övriga handlingar kan nog anses göra det. Knarkare ställer väldigt ofta till med problem, både för sina egna anhöriga och för folk som bara råkar ha oturen att komma i deras väg.

   Nu berättar inte artikeln tillräckligt mycket om just denna incident för att man ska kunna uttala sig om bakomliggande orsaker, men att misshandla någon annan med ett tillhygge är generellt ingen positiv handling.

   Arg kan man nog konstatera att personen var i alla fall. Kommunerna borde satsa på någon form av aggressionshanteringsterapi, för det är definitivt ett stort problem, kanske extra mycket nu under pandemin.

 7. Nä…som människan själv glömde…
  med respekt och vördnad, ska vi fortsätta bygga…inte bara staden, också sämjan mellan varandra.
  Vi kan inte skylla våra missgärningar på Gud.

  • Jo, just det. Det är bara i Haparanda som människor misshandlar och blir misshandlade.

   Har de med Haparanda att göra eller är de människor som utför handlingar?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).