fbpx

Nio polisaspiranter till Norrbotten

ÖSTRA NORRBOTTEN: I veckan påbörjar nio blivande poliser i Norrbotten den sex månader långa aspiranttjänstgöring som ingår i polisutbildningen. 

— Vi är väldigt glada att kunna välkomna våra nya poliser till Polismyndigheten och medborgarnas tjänst. Vi lever som bekant i en orolig tid och att vi då får påfyllning med nya krafter ger oss alla såväl energi som framtidstro, säger Micael Säll Lindahl, regionpolischef i region Nord, i ett pressmeddelande.

Sammanlagt påbörjar 45 blivande poliser aspiranttjänstgöring hos polisen i de län som ingår i region Nord. Polisutbildningen omfattar fem terminers heltidsstudier, varav sex månader som aspirant i en polisregion.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Nio polisaspiranter till Norrbotten

  1. ang Polisaspiranter finns det att läsa: Googletips ”Fler poliser och polisstudenter utreds för narkotikabrott, enligt en undersökning av polisens avdelning för särskilda utredningar” hoppas dom som blir placerade i norr har …..

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.