fbpx

Norrbottens pojklag spelar final i TV-pucken

Haparanda Tornio UHC:s TV-puckspelare, vänsterforwarden Elias Brännmark, centern Vilmer Tammilehto och högerforwarden Ville Ojala.

Norrbottens lag för pojkar är klart för final i TV-pucken. Det står klart efter lördagens semifinal mot Stockholm Nord, där matchen slutade 1-0 till Norrbotten favör.

I Norrbottens TV-pucklag har Haparanda Tornio UHC med tre spelare.

Nedan följer tre utdrag ur en artikel HB:s reporter Lasse Stenman skrev i slutet på augusti.

”Omkring centern Vilmer Tammilehto bildar vänsterforwarden Elias Brännmark och högerforwarden Ville Ojala en välkomponerad lina. Att de tre dessutom går i samma högstadieklass stärker banden.”, skrev

”Under augusti månad har de deltagit i två regionala samlingar, där ett hundratal spelare bantats ned till ett tjugotal. Att trion överlevt gallringen är redan det en merit.”
– Men vi åker inte som turister. Vi vill vinna med Norrbotten, sade Vilmer Tammilehto då.

”Med lite olika kvaliteter som spelare har de en egenskap gemensam: man är goda brunkare. Att brunka är liktydigt med att göra jobbet, att ge allt i varje byte, riva och slita, gärna i ansiktet på motspelare och bjuda på lite trash-talk i sarghörnen.”

Tillsammans med lagkamraternas insatser verkar det ha gett resultat. Norrbotten har krigat sig till en finalmatch.

Norrbotten var uträknade i kvartsfinalen i fredags mot segertippade Småland, men vann med 0–3. Under lördagen vann Norrbotten som sagt semifinalmatchen mot Stockholm Nord med uddamålet, 1–0.

Idag söndag klockan 15.15 spelas den TV-sända finalen i Umeå där Norrbotten ställs mot Stockholm Syd.

Det är 20 år sedan Norrbotten var i final i TV-pucken senast. Finalen 2002 avgjordes i Norrköping och det blev en uddamålsförlust mot finalmotståndet Södermanland, 4–3.

Vunnit turneringen har Norrbotten inte gjort sedan 1985. Då slog Norrbotten Skåne med 6–4 när finalen avgjordes i Åkersberga och därmed vann Norrbotten TV-pucken för andra året i rad. 1984 vann de mot Dalarna med 3–1 när finalen avgjordes i Växjö.

Norrbotten har vunnit TV-pucken 1976, 1984, 1985 och varit i final men fått nöja sig med andra platsen 1973, 1987 och 2002.

Lagen som hade tagit sig till pojkarnas finalspel 2022 är Västerbotten, Gästrikland, Göteborg, Stockholm Syd, Småland, Ångermanland, Stockholm Nord, Norrbotten.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Norrbottens pojklag spelar final i TV-pucken

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.