fbpx

Nu är Cape East nyinvigd

Sven-Erik Bucht, Tobias Lindfors, Johanna Salmi och Kristoffer Lundström hjälptes åt att klippa bandet. Foto: Eva Spiik
Sven-Erik Bucht, Tobias Lindfors, Johanna Salmi och Kristoffer Lundström hjälptes åt att klippa bandet. Foto: Eva Spiik

HAPARANDA: I torsdags kväll var det dags för nyinvigning av Cape East i Haparanda.

Företagare, samarbetspartners, kommunchefer, politiker med flera var speciellt inbjudna till invigningen  av den nyrenoverade och utbyggda spa- och konferensanläggningen.

Tidigare kommunalrådet i Haparanda, till lika före detta landsbygdsministern, Sven-Erik Bucht, höll  ett invigningstal där han hyllade ägarna, Tobias Lindfors och Kristofer Lundström, för deras framgångar som entreprenörer. Därefter blev det bandklippning och skålande.

Den positiva andan under kvällen gick inte att ta miste på. Samtliga som Haparandabladet intervjuade uppgav att de är övertygade om att satsningen kommer att lyckas och ge synergieffekter.

– Det här är en högtidsdag för Haparanda, uttryckte kommundirektören Lena Ekh.

Det var våren 2017 som Akelius sålde Cape East till Pite Havsbad Group, där Lindfors är huvudägare och Lundström delägare. Den första tiden därefter fungerade anläggningen som asylboende. Men 2018 påbörjades den stora upprustningen, inklusive bygge av ett nytt kök med konferensdel. Ett omfattande arbete som nu är klart. Men det kommer mera. I juni ska campingen bli klar, och därefter planeras det för stugor vid havet.

Tobias Lindfors välkomnade alla gäster.
Tobias Lindfors välkomnade alla gäster.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Nu är Cape East nyinvigd

  1. Hoppsan hejsan när det vankas invigning med mat och dryck då är tidigare Landsbygdsminister Bucht på hugget men när det gäller politiken då har han blivit mätt och abdikerat. Tänk om s kunde få S-E att delta i lokala arbetet på nåt sätt hur mycket skulle han inte kunna lära ut och bidra med speciellt till yngre både socialdemokrater och andra.

  2. Bra och positivt för Haparanda. Vad bra om ungdomar också får jobb i Happis dom som vill stanna i staden.
    Toppen låt oss hoppas och tro att det går bra.

  3. Den här koncernen kan nog skaka fram så pass mycket kapital att ett litet reningsverk kan flyttas om så behövs.

  4. ”Därefter planeras det stugor vid havet”.
    Är det inte mot reningsverket då? Hur kul är det att ha stugor nära reningsverket? Annars låter det ju positivt! Jobb och utveckling till Haparanda, det som behövs!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Två nya mästare i hästdressyr

Filippa Pirinen och Ella Matila är två unga medlemmar i Haparanda Ryttare som har vunnit varsin klass i DM och Norrlandsmästerskapet i hästdressyr. 

Marsch för rätten att vara sig själv

Årets Pride-tåg avgick från Torneå och landade i Haparanda under lördagsförmiddagen.HB besöker ett familjeevent med allvarliga undertoner. 

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger