fbpx

Ny vårdavdelning invigd

Regionråden Linda Frohm (M) och Kenneth Backgård (SJVP) klippte tillsammans invigningsbandet. Foto: Eva Spiik

Under tisdagens förmiddag invigdes sex allmänmedicinska vårdplatser på hälsocentralen i Haparanda.

Det var regionråden Kenneth Backgård (SJVP) och Linda Frohm (M) som klippte invigningsbandet, varpå det blev mingel och tårtkalas.

Backgård påminde också i sitt tal att den tidigare obs-avdelningen med nio platser stängdes av den tidigare landstingsledningen, trots att det fanns ett behov.

Han poängterar även att en viktig förändring nu är att platserna inte längre benämns som ”obs-platser” utan som ”allmänmedicinsk vårdplatser”, där patienter inte bara observeras utan även behandlas.

– Första patienten kommer redan i morgon (onsdag), säger enhetschefen Outi Liakka och berättar att personalstaben på fyra undersköterskor och nio sjuksköterskor står redo.

Vårdplatserna kommer främst att användas av patienter som har behov av slutenvård, är i livets slutskede eller där en transport till sjukhus gör mer skada än nytta.

– Främst kommer det att röra sig om äldre patienter som kan få den här vården närmare hemmet och sina anhöriga, säger Mika Sorvisto, enhetschef på hälsocentralen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Ny vårdavdelning invigd

  1. Grattis Haparanda! Det är så här decentraliserad vård ska se ut!
    Tack Sjukvårdspartiet!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.