fbpx

Nya fall av corona i länet

Region Norrbottens uppdatering av coronaläget i länet visar att ytterligare 13 personer har konstaterats ha covid-19.

Den uppdaterade statistiken från fredagen innebär att länet nu har 1.483 konstaterade fall. Elva personer vårdas på sjukhus, fyra av dessa får intensivvård.

Enligt Region Norrbottens information testades 2.926 personer i länet vecka 27 för pågående covid-19-infektion. Av dessa testades 158 stycken personer, eller 5,4 procent, positivt för covid-19.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Nya fall av corona i länet

 1. Region Norrbottens statistik över konstaterade covid19 per kommun t.o.m v27…… Haparanda 8 st, vilket ger 0,83 fall per 1000 inv. Mycket bra statistik!! 🤔🤔🤔 Måste ju betyda att finnarna som kommer hit och shoppar inte skapar ngn okontrollerbar epidemi, å andra sidan betyder det även att svenskarna inte heller för över smittan till Finland, så då kanske vi kan sätta punkt för de inläggen framöver……..

 2. Nu måste myndigheter stänga gränsen mot findland
  Innan det är försent. Vill inte bli smittad av finska boomers som hostar,spottar och är allmänt ohygieniska. Ni finnar måste stanna hemma tills ni är smitt fria. Ni är välkomna när findland är Corona fritt.

  • Spola är du lite bitter att du kan inte komma till stormakten Finland🤣🤣🤣

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.