fbpx

Ökad väntan på vård i sommar

Ökat tryck på vården i kombination med personalbrist gör att läget är bistert för alla verksamheter inom vården i Norrbotten. Likadant ser det ut för vården i övriga delar av landet. Målet är att alla personal ska få sin välförtjänta fyra veckors semester och region Norrbotten vädjar till norrbottningarna om förståelse för längre väntetider.

Det råder stor brist på hyrläkare i hela landet. Avståndet till Norrbotten försvårar att locka hit läkare och sjuksköterskor.
— Det pågår ett intensivt arbete för att lösa utmaningarna, både inom specialistsjukvården och primärvården. Alla specialiteter samverkar för att jämna ut belastningen och fördela vårdplatser. På så vis kan vi skapa smidigare patientflöden, berättar Anna Pohjanen, chef för Division Länssjukvård 2, som omfattar delar av länets specialistsjukvård.

Svårt sjuka och akuta fall går först som vanligt, men för övriga kan väntetiderna bli längre. För den som inte är akut sjuk tipsar chefen för division Nära, Ulf Bergman, om att i första hand ringa 1177 eller gå in på Digitalen.
— Då får du hjälp snabbare och behöver kanske inte uppsöka hälsocentral eller akutmottagningarna på våra sjukhus, säger Ulf Bergman.

Årets sommarförmåner till personalen, för att ta extra arbetspass eller förlägga delar av huvudsemestern utanför perioden juni till augusti, är de högsta som regionen någonsin haft.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Ökad väntan på vård i sommar

  1. Ja är det så konstigt. Regionen verkar hata personal, men i skattkistan finns det pengar har Anna Stina med påven Kent sett till. En undran för vem. Vården behöver stålarna nu, annars är nog dags för övre skiktet att ta på sig vård kläderna och visa hur det går till. Men Kent Backgård man kan inte komma till vårdyrket med kostym och väst och bortslösade mobiltelefoner. I vården är det vård som gäller. Tänk på det inför hösten. Jag blev riktigt glad när Anna Stina lämnat skeppet, men det blev en mindre i vård kläder.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.