fbpx

Ökad väntan på vård i sommar

Ökat tryck på vården i kombination med personalbrist gör att läget är bistert för alla verksamheter inom vården i Norrbotten. Likadant ser det ut för vården i övriga delar av landet. Målet är att alla personal ska få sin välförtjänta fyra veckors semester och region Norrbotten vädjar till norrbottningarna om förståelse för längre väntetider.

Det råder stor brist på hyrläkare i hela landet. Avståndet till Norrbotten försvårar att locka hit läkare och sjuksköterskor.
— Det pågår ett intensivt arbete för att lösa utmaningarna, både inom specialistsjukvården och primärvården. Alla specialiteter samverkar för att jämna ut belastningen och fördela vårdplatser. På så vis kan vi skapa smidigare patientflöden, berättar Anna Pohjanen, chef för Division Länssjukvård 2, som omfattar delar av länets specialistsjukvård.

Svårt sjuka och akuta fall går först som vanligt, men för övriga kan väntetiderna bli längre. För den som inte är akut sjuk tipsar chefen för division Nära, Ulf Bergman, om att i första hand ringa 1177 eller gå in på Digitalen.
— Då får du hjälp snabbare och behöver kanske inte uppsöka hälsocentral eller akutmottagningarna på våra sjukhus, säger Ulf Bergman.

Årets sommarförmåner till personalen, för att ta extra arbetspass eller förlägga delar av huvudsemestern utanför perioden juni till augusti, är de högsta som regionen någonsin haft.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Ökad väntan på vård i sommar

  1. Ja är det så konstigt. Regionen verkar hata personal, men i skattkistan finns det pengar har Anna Stina med påven Kent sett till. En undran för vem. Vården behöver stålarna nu, annars är nog dags för övre skiktet att ta på sig vård kläderna och visa hur det går till. Men Kent Backgård man kan inte komma till vårdyrket med kostym och väst och bortslösade mobiltelefoner. I vården är det vård som gäller. Tänk på det inför hösten. Jag blev riktigt glad när Anna Stina lämnat skeppet, men det blev en mindre i vård kläder.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN