fbpx

Ökat förtroende för vården

NORRBOTTEN:  Enligt en färsk Hälso- och sjukvårdsbarometern anser åtta av tio norrbottningar att de har tillgång till den vård de behöver.

– 8 av 10 norrbottningar svarar att de har tillgång till den vård de behöver. En hög siffra, även om det är under rikssnittet. Glädjande nog ökar förtroendet mest i Malmfälten och Östra Norrbotten, säger landstingsdirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson i ett pressmeddelande.

I Östra Norrbotten har förtroendet ökat från 69 procent till 77 procent, och i Malmfälten från 65 procent till 72 procent.

Det högsta förtroendet i Norrbotten, 86 procent, finns i Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur och Arjeplog. Det är högre siffror än rikssnittet.

– Det finns fortfarande utrymme för förbättringar inom många områden där vi ligger under rikssnittet, till exempel förtroendet för 1177 Vårdguiden och våra digitala tjänster. Här satsar vi nu stort inom Region Norrbotten, bland annat med Digitalen, vår nya gratis vårdchatt, som lanserades förra veckan. Den har fått en kanonstart med ett 40-tal besök varje dag och mycket nöjda patienter, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Det var i torsdags som SKR, Sveriges kommuner och regioner presenterade resultaten av barometern där svenska folkets attityder och förtroende till hälso- och sjukvården mäts. De senaste jämförelserna gäller åren 2017-2019.

Totalt har 42.000 svenskar, varav 2000 norrbottningar, tillfrågats.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Ökat förtroende för vården

  1. Nu börjar regeringens sjukvårdspolitik med massiva resurstillskott även ge genomslag i Norrbotten!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN