fbpx

Övertorneå hälsocentral toppar i länet

Hälsocentralerna i Norrbottens län har betygsatts i en stor enkät. Enligt patienter inom primärvården står Övertorneå och Överkalix hälsocentraler som två av länets bästa.

Det är i Nationell Patienenkät, samlingsnamnet för återkommande nationella undersökningar av patientupplevelser inom hälso- och sjukvården, som dessa två hälsocentraler ligger i topp i Norrbottens län.

Enligt Region Norrbotten är Övertorneå den hälsocentral i Norrbotten som får högst betyg på helhetsintryck. Överkalix är bäst på delaktighet och involvering, samma när det gäller information och kunskap.

I jämförelse med Norrbottens resultat och för hela landet ligger länet någon eller ett fåtal procentenheter under genomsnittet, uppger Region Norrbotten.

– Det är små skillnader, ibland lägre än en procent. Man kan säga att Norrbotten är ett genomsnittslän. Det finns förbättringsområden men också mycket vi kan vara stolta över, säger Krister Berglund, chef för division Nära, i ett pressmeddelande.

Bland tornedalskommunerna landade Övertorneå på 90,4 av 100 dimensionspoäng under helhetintrycket. Pajala fick 74 av 100 poäng och Haparanda fick 71,7 av 100 poäng. Siffran för länet som helhet landade på 78,2 poäng, medan siffran för riket landade på 80,1 poäng.

I länet skickades 5.495 enkäter ut. Svarsfrekvensen landade på 42 procent blankt, något högre än rikssiffran 41,3 procent.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.