fbpx

Övertorneå hälsocentral toppar i länet

Hälsocentralerna i Norrbottens län har betygsatts i en stor enkät. Enligt patienter inom primärvården står Övertorneå och Överkalix hälsocentraler som två av länets bästa.

Det är i Nationell Patienenkät, samlingsnamnet för återkommande nationella undersökningar av patientupplevelser inom hälso- och sjukvården, som dessa två hälsocentraler ligger i topp i Norrbottens län.

Enligt Region Norrbotten är Övertorneå den hälsocentral i Norrbotten som får högst betyg på helhetsintryck. Överkalix är bäst på delaktighet och involvering, samma när det gäller information och kunskap.

I jämförelse med Norrbottens resultat och för hela landet ligger länet någon eller ett fåtal procentenheter under genomsnittet, uppger Region Norrbotten.

– Det är små skillnader, ibland lägre än en procent. Man kan säga att Norrbotten är ett genomsnittslän. Det finns förbättringsområden men också mycket vi kan vara stolta över, säger Krister Berglund, chef för division Nära, i ett pressmeddelande.

Bland tornedalskommunerna landade Övertorneå på 90,4 av 100 dimensionspoäng under helhetintrycket. Pajala fick 74 av 100 poäng och Haparanda fick 71,7 av 100 poäng. Siffran för länet som helhet landade på 78,2 poäng, medan siffran för riket landade på 80,1 poäng.

I länet skickades 5.495 enkäter ut. Svarsfrekvensen landade på 42 procent blankt, något högre än rikssiffran 41,3 procent.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF