fbpx

Pausar vaccinering med Astra Zenecas vaccin

Region Norrbotten pausar all vaccinering i veckan med Astra Zenecas vaccin. 3.800 norrbottningar påverkas av det tillfälliga vaccinstoppet och kommer att få ett annat vaccin, skriver region Norrbotten i ett pressmeddelande. 

Under tisdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att all vaccination med Astra Zenecas vaccin mot covid-19 pausas tills den Europeiska läkemedelsmyndighetens utredning om misstänkta biverkningar är klar. Under veckan skulle Region Norrbotten ha vaccinerat 3.800 personer med Astra Zenecas vaccin. Nu blir de personer som inte kan vaccineras med Astra Zenecas vaccin kontaktade av Region Norrbotten.

– Vi kommer att boka in de som är berörda för att vaccineras med vaccin av en annan sort. Du som ska vaccineras behöver inte göra något själv, vi har koll och kontaktar dig så fort vi kan, säger Pia Näsvall, chefläkare och vaccinationssamordnare i Region Norrbotten.

– Det kan vara så att vi får besked från Europeiska läkemedelsmyndigheten redan nu på torsdag och då återkommer vi med mer information, säger Pia Näsvall.

De misstänkta biverkningarna som nu utreds är blodpropp i kombination med låga nivåer av blodplättar hos ett fåtal personer. I Sverige har inget sådant fall hittills rapporterats in.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Pausar vaccinering med Astra Zenecas vaccin

  1. Helt obegripligt att man pausar vaccinering av Astra Zenecas vaccin. Risken för blodproppar är 1 på 1000000 om det ens är vaccinets fel.

  2. Varför kan ingen fråga socialstyrelsen eller folkhälsomyndigheten, hur många av dem som fått vaccin har dött hittils i sverige? Oavsett åldern, eller har dem någon statistik över det?

    • Många biverkningar rapporteras inte som biverkningar. Det gäller i alla fall ”vanliga” vaccin och läkemedel. Man kan ju tänka sig att samma sak gäller för detta nya. Nu skulle det väl inrättas en ny myndighet också, för att stoppa vaccinkritik. Varför?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF