fbpx

Regeringen vill stärka föreningslivet

Regeringen ska stärka föreningslivet med förslag om ökade anslag till allmänna samlingslokaler.

Förslaget, som bygger på en överenskommelse mellan Centerpartiet och Liberalerna, gäller en ökning av bidraget med 20 miljoner kronor till en permanent nivå på 52 miljoner från 2021.

– Samlingslokaler för föreningslivet är en viktig del av ett demokratiskt samhälle. Regeringen ser skäl för fortsatta insatser för att föreningar runt om i landet ska ha platser att bedriva sin verksamhet. Inte minst viktigt är det i områden med socioekonomiska utmaningar för föreningar som samlar unga, skriver regeringen.

Dessutom föreslås att 75 miljoner tillförs för 2020. Detta för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronapandemin. Av samma skäl föreslås att det tillförs ytterligare 50 miljoner kronor till bidraget under 2021.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.