fbpx

Regiondirektören avgår

Regiondirektör Anna-Stina Nordmark Nilsson lämnar sitt uppdrag.

Hon lämnar jobbet så snart en tillförordnad regiondirektör har utsetts.

Klockan 13 idag hålls en presskonferens där regionråden Kenneth Backgård, Linda From och Nils-Olov Lindfors deltar.

Anna-Stina Nordmark Nilsson har erbjudits uppdraget som huvudansvarig för förhandlingarna med LKAB och ansvarig för processen inför byggnationen av Kiruna nya sjukhus.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Regiondirektören avgår

 1. anna-stina har ju medlemsskap i centern, har ju för några år sedan varit med på centerns vallista till kommun och region. så när hon tillsattes var de ju en ren politiskt beslut. högern ville ha ett regionråd som dela deras politikska värderingar. och nu ser vi resultatet, för högervärderingar går ju ut på att köra över fackens åsikter, eller rättare sagt så vill dom minimera fackens makt. eller helst förbjuda att facken finns. dom vill att arbetsgivare ska ha ensamrätt som på 1920-talet. skamligt. eller som det är i USA i dagens läge.

 2. På vems uppdrag har regions direktören utfört sitt s.k. ”utmärkta jobb”? Ansvaret ligger helt på högerstyret i Regionen som gett direktiven, som inneburit pågående vårdkris! Ansvaret för vård misslyckandet är inte Nordmark Nilssons, utan hos Kenneth Backgård Sjukvårdspartiet, Linda From Moderaterna och Nils-Olof Lindfors Centerpartiet!

 3. Ja ser på kommentarerna bara beklagligt att man inte förstår vilket bra jobb Annastina har utfört ,hon ska ha en stor eloge . Ta reda på fakta innan ni uttalar er och hör er för bland fler politiker .Allt vinklad nu till de negativa ,De märks tydligt att de är valår och att tidningsskribenterna äe röda tyvärr .

 4. Var det Sjukvårdspartiet som handlockade henne till Jobbet som hon nu sparkas ifrån??

 5. Det var på tiden att hon lämnar direktörs jobbet
  Det var inte första åtagandet hon fick lämna förtid Men oj vad snabbt hon fick en ny tjänst och säkert med det blygsamma lönen 140.000 kr/mån Måntro hon har nån erfarenhet av jobbet som hon fick Det är så här när man skrubbar ryggen åt varandra

 6. Jaha, vilket annat toppjobb väntar på henne? Inte går hon arbetslös länge. En stor fallskärm väntar väl också. Är absolut inte avundsjuk…men fy sjutton vilken orättvisa som råder i vårt land.

 7. Vad hjälper det att sparka regionsdirektören? Man skulle behöva sparka hela Human resources, HR. Det är dem som styr lönekostnaderna i regionen. De kan ingenting om vårt arbete inom regionen.

 8. Anna Stina. Först förstöra sjukvården, sparken utan medar satt fint. Hjälpa inkompetenta kommunalråd med ”ekonomisk städning” skall du få en eloge för hips vips medarna är tillbaka blanka och fina. Men var rädd om sparken, det är nog den sista.

 9. Kan bara beklaga Kiruna men ni har väl alltid råkat ut för sånt här.ska den människan styra processen för nya sjukhuset?men vad är på gång . Verkar inte finnas ett uns av logiskt tänkande i det här.ryggdunkning är vad det är

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.