fbpx

Regiondirektören avgår

Regiondirektör Anna-Stina Nordmark Nilsson lämnar sitt uppdrag.

Hon lämnar jobbet så snart en tillförordnad regiondirektör har utsetts.

Klockan 13 idag hålls en presskonferens där regionråden Kenneth Backgård, Linda From och Nils-Olov Lindfors deltar.

Anna-Stina Nordmark Nilsson har erbjudits uppdraget som huvudansvarig för förhandlingarna med LKAB och ansvarig för processen inför byggnationen av Kiruna nya sjukhus.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Regiondirektören avgår

 1. anna-stina har ju medlemsskap i centern, har ju för några år sedan varit med på centerns vallista till kommun och region. så när hon tillsattes var de ju en ren politiskt beslut. högern ville ha ett regionråd som dela deras politikska värderingar. och nu ser vi resultatet, för högervärderingar går ju ut på att köra över fackens åsikter, eller rättare sagt så vill dom minimera fackens makt. eller helst förbjuda att facken finns. dom vill att arbetsgivare ska ha ensamrätt som på 1920-talet. skamligt. eller som det är i USA i dagens läge.

 2. På vems uppdrag har regions direktören utfört sitt s.k. ”utmärkta jobb”? Ansvaret ligger helt på högerstyret i Regionen som gett direktiven, som inneburit pågående vårdkris! Ansvaret för vård misslyckandet är inte Nordmark Nilssons, utan hos Kenneth Backgård Sjukvårdspartiet, Linda From Moderaterna och Nils-Olof Lindfors Centerpartiet!

 3. Ja ser på kommentarerna bara beklagligt att man inte förstår vilket bra jobb Annastina har utfört ,hon ska ha en stor eloge . Ta reda på fakta innan ni uttalar er och hör er för bland fler politiker .Allt vinklad nu till de negativa ,De märks tydligt att de är valår och att tidningsskribenterna äe röda tyvärr .

 4. Var det Sjukvårdspartiet som handlockade henne till Jobbet som hon nu sparkas ifrån??

 5. Det var på tiden att hon lämnar direktörs jobbet
  Det var inte första åtagandet hon fick lämna förtid Men oj vad snabbt hon fick en ny tjänst och säkert med det blygsamma lönen 140.000 kr/mån Måntro hon har nån erfarenhet av jobbet som hon fick Det är så här när man skrubbar ryggen åt varandra

 6. Jaha, vilket annat toppjobb väntar på henne? Inte går hon arbetslös länge. En stor fallskärm väntar väl också. Är absolut inte avundsjuk…men fy sjutton vilken orättvisa som råder i vårt land.

 7. Vad hjälper det att sparka regionsdirektören? Man skulle behöva sparka hela Human resources, HR. Det är dem som styr lönekostnaderna i regionen. De kan ingenting om vårt arbete inom regionen.

 8. Anna Stina. Först förstöra sjukvården, sparken utan medar satt fint. Hjälpa inkompetenta kommunalråd med ”ekonomisk städning” skall du få en eloge för hips vips medarna är tillbaka blanka och fina. Men var rädd om sparken, det är nog den sista.

 9. Kan bara beklaga Kiruna men ni har väl alltid råkat ut för sånt här.ska den människan styra processen för nya sjukhuset?men vad är på gång . Verkar inte finnas ett uns av logiskt tänkande i det här.ryggdunkning är vad det är

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.