fbpx

Regionen minskade antal inhyrd bemanning

I december  intensifierade Region Norrbotten arbetet med fokus på att minska andelen inhyrd bemanning.

Ett första mål var en minskning av timmarna som utförs av inhyrd bemanning med 20 procent. Detta har man lyckats med.

– Tack vare ett fantastiskt arbete av regionens medarbetare och chefer har vi tillsammans lyckats nå vårt första delmål. Arbetet fortsätter under hela året och i nästa steg minskar vi timmarna som utförs av inhyrd bemanning med ytterligare 10 procent till den 1 april 2024, säger regiondirektör Ulrika Sundquist.

Kostnaderna för inhyrd bemanning har ökat under flera år och nu vill man istället investera i egna medarbetare. Innan minskningen motsvarade dessa kostnader nästan en femtedel av regionens totala personalkostnad.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Regionen minskade antal inhyrd bemanning

 1. Det var ju enkelt men vi som behöver vård på t.ex Sunderbyn kommer vänte tiden säkert fördubblas. Den är redan så lång och det här med patient säkerheten är bara ett fint ord och inget annat
  En 1-åring avled i sviterna av magsjuka och sjukhuset meddelar att man gjort en Lex Maria anmälan. Som om det skulle förbättra situationen i sjukvården
  Så länge vi har fritidspolitiker som styr sjukvården kommer det aldrig bli nå förbättring

 2. En fundering, alla verkar nöjda/glada med att räntan kommer att sänkas! Nu kan vi konsumera som vi gjort tidigare. Svenskarnas skuld totat är ca 150 miljarder kronor i div. lån!! Men vi som inte har några lån/skulder vad vinner vi på en räntesänkning? Hyran kommer inte att sänkas med 500 kr/månad och mat kostnaderna kommer inte att sänkas med ca 20 % som mat priserna ökat. Trots att den s.k. inflationen är på normala 2 %!! Vem är vinnare? Verkar de som inte haft kontroll på sina utgifter och inkomster och har stora lån/skulder!!

  • Vi som bor på gränsen har fördel med matpriser många bas varor är fortfarande 20 till 40 procent billigare i Torneå

 3. Bemanningsföretag uppkom efter borgarnas s.k. frihetsreformer, denna reform med avreglering/privatisering förekommer även inom skola, omsorg, järnväg, Apotek, Bilprovning etc. Detta har kostat oss skattebetalare otaliga miljarder i onödiga merkostnader. T.ex. Bilprovning inte blev de billigare som man utlovade! Vården, här betalar staten läkare, sjuksköterskor utbildning fullt ut, därefter går dessa till privata bemanningsföretag istället för till Regionen!! Vilket svek! Nej, nu är det dags att se över borgarnas s.k. frihetsreformer och åter ta över kontrollen för de som är statens ansvar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.