fbpx

Regionens budget i balans

Region Norrbottens ekonomiska resultat bättre än väntat.

Enligt delårsrapporten för april i år har regionen ett positivt resultat med 358 miljoner kronor, vilket uppges vara 248 miljoner kronor bättre än budget. Vidare pekar årsprognosen på ett positivt resultat på 613 miljoner kronor, vilket är 74 miljoner kronor bättre än budget.

Oppositionsrådet, Anders Öberg (S), säger till P4 Norrbotten att det positiva resultatet är missvisande.
– Man måste ta med i beräkningen dels det nationella stödet som har varit dryga 220 miljoner för att klara covid-vården, och det andra är  inställd vård som genererar ett positivt resultat, säger han.

Regionrådet Linda Frohm (M) säger i sin tur till radion att de har fått ordning på finanserna för att de har lycktas med den omställning de har gjort och effektiviseringar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Regionens budget i balans

  1. när ska ni vakna upp och titta lite längre än vid komunhuset ni slösar med komunala medel herätys nytt on vuosi 2021 ei 1931

  2. jag har lieten fråg till komungubbar i övertoneå är ni medvetna vad komunen betalar för gräsklipning i hedenäset kalixväven mm och hur dett ser ut, jag skäms att bjuda hem folk hit hem för det är som en åker på såkalad gräsmatta, ni sparar pengar idag men vad fins om några år ingegt som vissa av hyres längor kom och titta

  3. typiskt uttalade av en moderat politiker som inte ens vill erkänna att en sosse regering satsar på vård och omsorg och ger regionen 100-tals miljoner. annat är det när Kristersson ville ge företagen 100 miljarder i stöd till företagen per MÅNAD. då var Frommen tyst som en SD:erare.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.