fbpx

Regionens budget i balans

Region Norrbottens ekonomiska resultat bättre än väntat.

Enligt delårsrapporten för april i år har regionen ett positivt resultat med 358 miljoner kronor, vilket uppges vara 248 miljoner kronor bättre än budget. Vidare pekar årsprognosen på ett positivt resultat på 613 miljoner kronor, vilket är 74 miljoner kronor bättre än budget.

Oppositionsrådet, Anders Öberg (S), säger till P4 Norrbotten att det positiva resultatet är missvisande.
– Man måste ta med i beräkningen dels det nationella stödet som har varit dryga 220 miljoner för att klara covid-vården, och det andra är  inställd vård som genererar ett positivt resultat, säger han.

Regionrådet Linda Frohm (M) säger i sin tur till radion att de har fått ordning på finanserna för att de har lycktas med den omställning de har gjort och effektiviseringar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Regionens budget i balans

  1. när ska ni vakna upp och titta lite längre än vid komunhuset ni slösar med komunala medel herätys nytt on vuosi 2021 ei 1931

  2. jag har lieten fråg till komungubbar i övertoneå är ni medvetna vad komunen betalar för gräsklipning i hedenäset kalixväven mm och hur dett ser ut, jag skäms att bjuda hem folk hit hem för det är som en åker på såkalad gräsmatta, ni sparar pengar idag men vad fins om några år ingegt som vissa av hyres längor kom och titta

  3. typiskt uttalade av en moderat politiker som inte ens vill erkänna att en sosse regering satsar på vård och omsorg och ger regionen 100-tals miljoner. annat är det när Kristersson ville ge företagen 100 miljarder i stöd till företagen per MÅNAD. då var Frommen tyst som en SD:erare.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN