fbpx

Rekommendation om fjärrundervisning upphör

Den nationella rekommendationen om fjärr- och distansundervisning i gymnasieskolan upphör.

I dag, den 25 mars, har Folkhälsomyndigheten meddelat att rekommendation om att undervisningen i gymnasieskolan ska bedrivas som en blandning av fjärr- eller distansundervisning och närundervisning gäller till och med den 1 april 2021 och att den inte kommer att förlängas.

– Skolan är avgörande för elevernas framtid. Vårterminen är snart inne i sitt sista skede och skolarbetet är högt prioriterat. Därför är det rimligt att regionala och lokala förutsättningar i än högre utsträckning avgör om fjärr- eller distansundervisning måste bedrivas framöver, säger utbildningsminister Anna Ekström i ett pressmeddelande.

Vidare uppges att  närundervisning kommer även fortsatt att kunna kombineras med fjärr- eller distansundervisning för att till exempel förhindra trängsel i skolans lokaler eller i kollektivtrafiken, i enlighet med det regelverk som gäller för skolan under pandemin.

Det kommer också att vara möjligt att utfärda regionala rekommendationer om fjärr- eller distansundervisning om det krävs på grund av smittskyddsläget.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Rekommendation om fjärrundervisning upphör

  1. Indoktrineringen ses som viktigare än hälsan.

    Det är väl den är ”flockimmuniteten” som man ännu inte vill ge upp hoppet om.

    Eller kanske vill man kunna visa upp för grannländerna, som har kritiserat Sveriges politik, att Sverige minsann har lyckat så bra att skolorna nu kan öppna. Att det kanske får konsekvenser bryr man sig inte om, man kan alltid skylla på att man har varit naiv …

  2. Smart.
    Smittorisken skenar just nu i samhället och fler och fler barn och ungdomar drabbas.
    Då ska lärarkåren utsättas för smittorisken.
    Tänk om.

        • Det är väl därför det numera kallas ”folkmordsmyndigheten” i vissa kretsar.
          Tänk så många nyord Tegnell & co har gett upphov till.
          Jag tvivlar dock på att vare sig ”folkmordsmyndigheten” eller ”flockdödlighet” kommer med på årets lista.
          Det vore inte politiskt korrekt.
          Man får ju som inte ens ifrågasätta vaccinering numera.
          Samhällsutvecklingen är synnerligen oroande, på mer än ett sätt.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.