fbpx

Risk för spöregn och åska

Det kan komma stora mängder regn under måndagseftermiddagen och fortsätta mot natten mot tisdag i Norrbottens län inland. SMHI meddelar också om risk för åska.

Enligt SMHI beror det på en kallfront som sträcker sig genom landet från östra Götaland upp till nordligaste Lappland. Under tisdagen rör sig regnområdet över Norrland sakta norrut.

Ett riskmeddelande om stora regnmängder har utfärdats, vilket kan medföra översvämningar i källare, dagvattensystem och mindre vattendrag. Det finn även en risk för översvämmade vägar.

Men en varning har alltså inte utfärdats ännu då väderutvecklingen i nuläget är osäker.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Risk för spöregn och åska

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Broderade sina rötter

– Uppgiften började med att vi skulle ta fram bilder från våra rötter. Jag valde bilden där mormor och jag står på en trappa. För att få fram fler föremål och mer fakta fick jag kontakta släkten, säger Ann-Christine Haupt.

Vargen härjade bland renarna

Korju-, Tärendö- och Sattajärvi samebyar har följt en varg i spåren som skingrat renhjordar och dödat reflexmässigt. Hade Länsstyrelsen låtit samebyarna själv sköta skyddsjakten hade man redan kunnat utlysa julefrid, menar renskötaren Lasse Uusitalo måndag förmiddag.

Haparandas politiker om strandskyddet

Det ska bli lättare att få bygga strandnära i landsbygdsområden. Det föreslår regeringens utredare i sitt förslag till nya regler för strandskyddet. Ett besked som tas emot positivt av Haparandas politiker men kritiseras av Naturskyddsföreningen.