(S) går ut med granskning av ”dold handling”

ÖVERTORNEÅ: Socialdemokraterna i Övertorneå uppger att de, med hjälp av en oberoende expert, granskat en handling, som enligt dem varit dold.Det gäller den så kallade Pello-affären där kommunen hyr en fastighet av en privat företagare för att driva förskola och särskilt boende i Pello.

Enligt partiet, som gick ut med detta på Facebook, ska det i denna handling framkomma att hyresvärden har enligt avtal rätt att själv bestämma avkastning på sin investering samt avskrivningstid.

Enligt inlägget på partiets Facebook-sida ska experten ha sagt att ingen skulle skriva på ett sådant avtal, men att ett sådant finns mellan företagaren och Övertorneå kommun.

Den dolda handlingen ska vara ett mötesprotokoll mellan tre ”mäktiga personer i kommunen”, hävdar (S) och det sägs stå att handlingen inte får kopieras eller spridas.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , , ,
9 kommentarer om “(S) går ut med granskning av ”dold handling”
 1. B. N skriver:

  Bra att sanningen kommer fram! Dessa herrar tror sig ha egna lagar och regler och leker med skattebetalarnas pengar.

 2. Nickname skriver:

  Jag har också en handling som är ”dold”. Det är ett protokoll mellan fem mycket ”mäktiga personer”. Den handlingen får inte kopieras eller spridas. Handlingen är granskad av 17 oberoende experter och är så hemlig så att man inte får säga någonting om innehållet.

 3. Berest skriver:

  Visst är det fel att kritisera när man själv inte ställer upp till förtroendeuppdrag.Kan dock inte förstå att man stängde den väl fungerande Polgården. Istället låser man in sig på 20 års hyra och efter det äger man inte fastigheten. Haparanda håller på med liknande affärer. Vill sälja ett vinstgivande värmeverk, tydligen bara för att privatisera. Finns det inga hederliga politiker. Tror att i Pelloaffären är en hund begraven, kanske en hel lantgård.

 4. En som vet skriver:

  Du Nickname verkar gilla att sitta och kommentera det som händer i Ötå och ofta klagar du på befolkningen. Flytta hem och bidra istället. Vad gäller handlingen så är den en offentlig handling och finns att hämta ut på kommunen. Varför det står att den var hemlig var för att herrarna i ledarposition beslutade att skriva ett ”hemligt” avtal sinsemellan och som ej fick diarieföras. Men sedan använde de kommunmejlen vilket gör den offentlig. Förstår du? Så din kommentar som dryper med ironi blir ganska töntig.
  Gillar man fusk då ska man heja på TM och gänget.

 5. statsmannen (s) skriver:

  visst är höger politikerna hederliga. för dom styr efter deras personliga värdegrund och partiets program att allt som är bra för oss kommunmedborgarna är fel och ska privatiseras. ex vis om man skulle förbjuda dessa bemanningsföretag så skull vi inte ha nån personalbrist inom vården, för personal finns men dom finns på fel ”ställen”.

 6. Fy på er! skriver:

  Känns det inte lite smutsigt denna affär?
  Behöver företagaren pengarna??
  För varenda överskjutande krona, dränerar han kommunen..
  Nä Allan det trodde jag ej om dig!!
  En smutsig soppa, med kommunalråd, kommunchef( fd anställd åt företagaren) inblandade..
  Hur kan man sitta kvar efter detta??

 7. Resultaten skriver:

  statsmannen (s):

  Precis så verkar det vara.

  Ingen får vara nöjd i alla fall!

  Som i Haparanda har mycket negativt hänt inom kommunen. På väldigt kort tid!

  Det hela började då när 3-3 togs bort. Det skulle spara pengar åt kommunen. Men när det blev ännu mer minus i kassan efteråt så börjar man med annat.

  Ibland undrar man att är det så att kommunen vill att anställda skall säga upp sig av egen vilja när man jävlas?!

 8. Resultaten skriver:

  Sedan kan jag tycka att politiken idag är väldig konstig.

  Man vill privatisera det mesta.
  I vissa fall är det ju bra när dom själva inte har kompetensen (märks bara här när dom inte lyssnar på folket). Men det är nästan uteslutande alltid stora lurendrejeri företag som vinner alla upphandlingar.

 9. Nickname skriver:

  Till en som vet. En gång i tiden fanns drömmen att flytta ”hem”. Idag finns det inte på kartan att jag flyttar tillbaka. Istället för att utveckla kommunen så sitter ni och klagar på TM, RK, Bente och andra. Det gör ni efter varje val. Ni borde sätta er runt köksbordet och börja om från noll. I en pytteliten kommun som Övertorneå spelar partitillhörigheten ingen roll. Istället borde ni rösta om bra män och kvinnor oavsett deras partitillhörighet. Tyvärr måste du acceptera att vi töntiga också kommenterar. Hoppas att jag inte förstörde din nattsömn. Hur många färre blev ni förra året? Varför?