(S) går ut med granskning av ”dold handling”

ÖVERTORNEÅ: Socialdemokraterna i Övertorneå uppger att de, med hjälp av en oberoende expert, granskat en handling, som enligt dem varit dold.Det gäller den så kallade Pello-affären där kommunen hyr en fastighet av en privat företagare för att driva förskola och särskilt boende i Pello.

Enligt partiet, som gick ut med detta på Facebook, ska det i denna handling framkomma att hyresvärden har enligt avtal rätt att själv bestämma avkastning på sin investering samt avskrivningstid.

Enligt inlägget på partiets Facebook-sida ska experten ha sagt att ingen skulle skriva på ett sådant avtal, men att ett sådant finns mellan företagaren och Övertorneå kommun.

Den dolda handlingen ska vara ett mötesprotokoll mellan tre ”mäktiga personer i kommunen”, hävdar (S) och det sägs stå att handlingen inte får kopieras eller spridas.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “(S) går ut med granskning av ”dold handling”

 1. Till en som vet. En gång i tiden fanns drömmen att flytta ”hem”. Idag finns det inte på kartan att jag flyttar tillbaka. Istället för att utveckla kommunen så sitter ni och klagar på TM, RK, Bente och andra. Det gör ni efter varje val. Ni borde sätta er runt köksbordet och börja om från noll. I en pytteliten kommun som Övertorneå spelar partitillhörigheten ingen roll. Istället borde ni rösta om bra män och kvinnor oavsett deras partitillhörighet. Tyvärr måste du acceptera att vi töntiga också kommenterar. Hoppas att jag inte förstörde din nattsömn. Hur många färre blev ni förra året? Varför?

 2. Sedan kan jag tycka att politiken idag är väldig konstig.

  Man vill privatisera det mesta.
  I vissa fall är det ju bra när dom själva inte har kompetensen (märks bara här när dom inte lyssnar på folket). Men det är nästan uteslutande alltid stora lurendrejeri företag som vinner alla upphandlingar.

 3. statsmannen (s):

  Precis så verkar det vara.

  Ingen får vara nöjd i alla fall!

  Som i Haparanda har mycket negativt hänt inom kommunen. På väldigt kort tid!

  Det hela började då när 3-3 togs bort. Det skulle spara pengar åt kommunen. Men när det blev ännu mer minus i kassan efteråt så börjar man med annat.

  Ibland undrar man att är det så att kommunen vill att anställda skall säga upp sig av egen vilja när man jävlas?!

 4. Känns det inte lite smutsigt denna affär?
  Behöver företagaren pengarna??
  För varenda överskjutande krona, dränerar han kommunen..
  Nä Allan det trodde jag ej om dig!!
  En smutsig soppa, med kommunalråd, kommunchef( fd anställd åt företagaren) inblandade..
  Hur kan man sitta kvar efter detta??

 5. visst är höger politikerna hederliga. för dom styr efter deras personliga värdegrund och partiets program att allt som är bra för oss kommunmedborgarna är fel och ska privatiseras. ex vis om man skulle förbjuda dessa bemanningsföretag så skull vi inte ha nån personalbrist inom vården, för personal finns men dom finns på fel ”ställen”.

 6. Du Nickname verkar gilla att sitta och kommentera det som händer i Ötå och ofta klagar du på befolkningen. Flytta hem och bidra istället. Vad gäller handlingen så är den en offentlig handling och finns att hämta ut på kommunen. Varför det står att den var hemlig var för att herrarna i ledarposition beslutade att skriva ett ”hemligt” avtal sinsemellan och som ej fick diarieföras. Men sedan använde de kommunmejlen vilket gör den offentlig. Förstår du? Så din kommentar som dryper med ironi blir ganska töntig.
  Gillar man fusk då ska man heja på TM och gänget.

 7. Visst är det fel att kritisera när man själv inte ställer upp till förtroendeuppdrag.Kan dock inte förstå att man stängde den väl fungerande Polgården. Istället låser man in sig på 20 års hyra och efter det äger man inte fastigheten. Haparanda håller på med liknande affärer. Vill sälja ett vinstgivande värmeverk, tydligen bara för att privatisera. Finns det inga hederliga politiker. Tror att i Pelloaffären är en hund begraven, kanske en hel lantgård.

 8. Jag har också en handling som är ”dold”. Det är ett protokoll mellan fem mycket ”mäktiga personer”. Den handlingen får inte kopieras eller spridas. Handlingen är granskad av 17 oberoende experter och är så hemlig så att man inte får säga någonting om innehållet.

 9. Bra att sanningen kommer fram! Dessa herrar tror sig ha egna lagar och regler och leker med skattebetalarnas pengar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Hon blir ny skolchef

Det har stått klart att ny barn- och utbildningschef, tillika skolchef, skulle anställas under sommaren. Av totalt tiotalet sökande fastnade kommunen för Marie Simonsson.

Gropen är till salu

Ägarbolaget till gropen, Destination Gränsstaden Fastigheter ab, hittar inga aktörer som är villiga att satsa på en etablering i Haparanda.

”Bygg inget värmeverk!”

– Varför ska Haparanda kommun bygga ett nytt värmeverk för 155 miljoner när man i stället kan köpa stabil fjärrvärme. Pengarna kunde man i stället använda till nytt badhus och andra investeringar, säger Rune Routuvaara, styrelseordförande i kommunägda Övertorneå Energi och tidigare vd för bland annat Polarica och Nyhlén Hugosson, båda företag i miljardklassen.

Förre kommunchefens företagsgrupp rasar ihop

HAPARANDA Förre kommunchefen i Haparanda Patrik Ojas företagskoncern rasar nu fullständigt. Ytterligare fem företag har försatts i konkurs. Han drev liksom Mikael Fahlander många bolag där osäkra fordringar på andra koncernföretag räddade en i övrigt ganska tom balansräkning.

Energi från midnattssol

I Kaarnevaara, i gränslandet mot Finland, har riksdagsmannen Birger Lahti lagt en solcellsanläggning på sitt ladugårdstak. Med en sol som om sommaren flödar dygnet runt hoppas han kunna sänka energikostnaderna den dag han och hustrun Päivi ska gå i pension.