fbpx

Snabbgående A-traktor beslagtagen

Natten mot söndag kontrollerade polisen i Kalix en A-traktor som misstänktes gå snabbare än tillåtet.

För denna fordonstyp är högsta tillåtna hastighet 30 kilometer i timmen.

Det stoppade fordonet togs i beslag för teknisk undersökning och förarens vårdnadshavare kontaktades.

Vidare har en anmälan om olovlig körning upprättats.

20 minuter senare, det vill säga kring 00.40-tiden kontrollerade polisen i Kalix en bilist som är misstänkt för grov olovlig körning. En anmälan upprättades.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Snabbgående A-traktor beslagtagen

 1. Hej ungdomar, ni syns inte i dessa debatter…är ni drogade i trafiken som en påstod…?
  Och… trafikregler, tycker ni att dessa ska följas.. ?
  Va med och debattera !

 2. Nog har man sett flera epaförare med NOLL trafikvett, ska dessa ungar få sitta bakom ratten på en riktig bil sen efter ytterligare några år? Skrämmande tanke. Skärp till er epaförare och visa hänsyn till andra i trafiken.

 3. Det enda rätta är att förbjuda dessa fordon
  Dessa ungdomar är en trafikfara för sig själv och medtrafikanterna

 4. Som vanligt med skräpkulturen i Haparanda… påtända knarkande ungdomar i sina A-traktorer och Epa’s kör som galningar. Skiter fullständigt i lagar och regler! De har noll empati, noll hänsyn, noll respekt! de bryr sig inte om andra människor än de själva. Blivande psykopatar med andra ord!

  • Bittra människa.
   Dom flesta sköter sig i trafiken. Men dom märker du nog inte av…

  • Du verkar inte ha en aning om de som är i tonåren och kör A-traktor… Jag själv kör A-traktor och kan säga att ingen i mitt umgänge knarkar eller liknande och de är väldigt många i min ungdomskrets! Visst finns det dem som inte följer trafikreglerna och kör som idioter, det håller jag med om! Och måste faktiskt säga att man ser fler som följer trafikreglerna än de som bryter dem! Mvh en A-traktor chaufför!😅 Trevlig onsdag!😀

 5. Vi vuxna…är vi ett bra föredöme för våra barn ?
  De sitter i våra bilar sedan spädbarn.
  De ser hur vi är i trafiken.
  Men…ansvaret har ju ändå den som kör fordonet.
  Det blir Inte bättre om bara vårdnadshavare straffas, låt ungdomarna också känna av det.

 6. Mycket bra av Kalixpolisen dom är välkomna till Haparanda & få bukt på buskörningen. På fredag 1/10 var jag utanför posten på Storgatan när en a-traktor susade förbi i hög fart, den svängde i en korsning utan att varken bromsa eller blinka. Och detta hände på förmiddagen.

 7. Bra jobbat polisen! Det är bra att ni ligger på ute på vägarna… dom ska hållas korta! Jag hoppas att bilen förverkas också (destrueras) då det finns en överhängande risk att vederbörande fortsätter sin brottslighet.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.