fbpx

Sökandet efter försvunnen man fortsätter

HB har fått tillåtelse av polisen och anhöriga att publicera bild på mannen.

Den man i Haparanda som har varit försvunnen sedan i fredags morse har fortfarande inte hittats.

Polisens insatsledare, Ulf Wallin, uppger för Haparandabladet  att sökinsatserna pågår för fullt.

– Vi arbetar efter en viss sökordning som utgår från ledstänger: alla vägar som finns och skogsstigar. Vi har bra bemanning, och har igång fjällräddningar, hemvärnet är ute med motorcyklar och kör efter skogsvägar, vi har flertalet hundar och helikoptern är inkopplad. Det kommer också in tips som vi betar av, säger Wallin och tillägger att enligt polisens ”sakkunniga” ska de dock avvakta med att kontakta Missing People.

Polisen ber allmänheten om hjälp och tar tacksamt emot iakttagelser och tips gällande mannen på telefonnummer 112.

Mannen som sökes är 79 år och bor i centrala Haparanda. Han ska ha färdats på sin cykel då han begav sig hemifrån i fredags.

Det handlar om en silverfärgad ”vanlig” cykel med två stycken packväskor/sadelväskor. Mannen var klädd i svarta byxor och höga svarta gummistövlar samt en ”militärfärgad” jacka.

Enligt uppgift till polisen var mannen i ”hyfsat bra form”, och van att färdas i skog och mark.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Sökandet efter försvunnen man fortsätter

  1. Det hade nog hjälpt om man visste var han brukar cykla, vilka skogspartier eller väderstreck. Hade han rutiner? Vilka platser brukade han cykla till? Brukade han fiska? Lättare för allmänheten att hjälpa till om man får lite mer info.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka