fbpx

Stänger OBS-platser i Överkalix

ÖVERKALIX: Region Norrbotten stänger idag, onsdag, tillfälligt OBS-platserna och jourverksamheten i Överkalix.

Patienter som framöver är i behov av OBS-plats kommer att få vård vid Kalix sjukhus.

Anledningen till stängningen är att personalen från hälsocentralen ska förstärka bemanningen på Kalix sjukhus under coronapandemin.

Enligt ett pressmeddelande kommer OBS-platserna och jourverksamheten att återställas så fort läget har stabiliserat sig efter pandemin.

Hälsocentralen har öppet vardagar 8-17.

Finns det behov att komma i kontakt med vården andra tider uppmanar Region Norrbotten att kontakta 1177 eller den nya vårdchatten Digitalen, som nås via norrbotten.se.

– Just nu behöver vi prioritera. Nu kan vi förstärka bemanningen på Kalix sjukhus, där vi redan i dag har det tufft i det akuta omhändertagandet. Dessutom förstärker vi hemsjukvården som är viktig med tanke på våra äldre. Vi vill att de ska så långt som möjligt få vård i hemmet för att förhindra smittspridningen, säger Anna Alm Andersson, chef Division Närsjukvården Gällivare-Kiruna, Kalix och Piteå.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rekordstor restaurering av våtmark

Totalt ska cirka 300 hektar våtmark tre kilometer norr om Tapulivuoma återställas som en del av Kaunis Irons arbete för biologisk mångfald. HB följer med Emil Lundholm som jobbar med restaureringen.

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.