fbpx

Regionstyrelsen säger ja till sex obs-platser

Regionstyrelsen i Norrbotten ger klartecken för sex obs-platser i Haparanda.

Nu är det  upp till Region fullmäktige att fatta det avgörande beslutet om platserna ska bli verklighet.

Styrelsens förslag till beslut är att platserna ska öppnas på hälsocentralen senast den 15 september, och att detta ska ske inom ramen för projektet ”Modellområdet Östra Norrbotten”.

Det beslutades också att benämningen ”obs-platser” ska utgå och ersättas av ”allmänmedicinska slutenvårdsplatser”.

Vid senaste mötet med regionfullmäktige i februari begärde (S) och (V) en återremiss då de ansåg att beslutsunderlaget var bristfälligt.

Oppositionsrådet Anders Öberg (S) uppger för Haparandabladet att socialdemokraterna fortfarande inte är helt nöjd med underlaget, men röstade ändå ja till förslaget.

– Ja, vi ser att vi ändå behöver gå i den här riktningen när det gäller arbetet med Nära vård, som är ett nationellt arbete, säger Öberg som dock är orolig över hur bemanningen ska säkras.

Regionrådet Linda Frohm (M) säger i sin tur till HB att hon är jätteglad över beslutet och att hon inte delar oppositionens oro.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Regionstyrelsen säger ja till sex obs-platser

  1. har inte ”helheten” backgård gjort bort sig i media tillräckligt under denna vecka? men han verkar fortsätta med sin liberala borgeliga politik. varför kan inte ”helheten” som högerpatrasket From säga rent ut att även ”helheten” vill ha att den offentliga vården ska tas över av privata kvartalskapitalister. för det är ju de högern vill och har i sin värdegrund. och när de går åt h-vete för dom privata så ska vi skattebetalare vara bank åt dom. och borgarna skäms inte ens åt det!

    • Märkligt att hugga på positiva besked. Sossarna har ju försökt centralisera allt till Sunderbyn i många år.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka